Pildid: kulupõlengut kustutanud külaelanikele tõttasid appi päästjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13.30 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnus Silla külas Jõekalda teel. Süttinud oli kulu, mida kohalikud inimesed püüdsid ise kustutada, kuid jõud ei käinud üle.

Päästjad kustutasid 50x100 meetril tulekahju kell 14.06. “Põlengu tekkepõhjust ei osanud päästjad öelda,” sõnas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits.

Vaid paarkümmend minutit hiljem kutsuti päästjad Saarde valda Allikukivi külla, kus samuti oli kulu põlema läinud. Sedakorda süttis maapind traktorist lennanud sädemest ja tugev tuul vedas tuld edasi. Tulekahju oli umbes 800ruutmeetrisel maa-alal. Päästjad kustutasid põlengu.

Eile tuli Pärnumaa päästjatel kustutada ohtlikke lõkkeid ja kulupõlenguid neljal korral.

“Kuna maapind kuivab praegu väga kiiresti, võib kulu süttida nii hooletult visatud suitsukonist, maastikul sõitva ATV või grilli sädemest kui lõkkest,” manitses Moorits. “Kuivuse tõttu levib põleng kiiresti ja võib tuua endaga kaasa väga suuri kahjusid, ohustades nii ülejäänud loodust, hooneid kui ka inimesi.”

Päästeamet palub jälgida kõiki tuleohutusnõudeid, et suuremaid kahjusid ei tekiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles