Õpilased panevad teadmised metsaviktoriinil taas proovile

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaviktoriin pakub võimalust mitmekesistada loodusõpet koolis.
Metsaviktoriin pakub võimalust mitmekesistada loodusõpet koolis. Foto: Elmo Riig

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) korraldab juba 18. korda metsaviktoriini koolidele, mitmekesistamaks loodusõpet. Eri vanuses õpilased panevad teadmised metsast ja metsandusest, loodusest ning looduskaitsest proovile 8. maini.

“Teeme lähemalt tutvust aasta tegijatega looduses: aasta linnu ja looma, liblika ja orhidee, seene, sambla ja mullaga. Keeleaastale kohaselt on küsimusi selle kohta, kuidas endistel aegadel mõnda looma, lindu või taime nimetati, samuti leiame seoseid meie kirjandusklassika ja loodusteadmiste vahel,” seletas RMK Põhja-Eesti teabejuht Tiina Neljandik.

Kokku on pandud kaks küsimustikku: 1.–4. klassile ja 5.–12. klassile. Kuigi osaletakse klasside kaupa, vastab iga õpilane küsimustele ise. Samuti on avatud venekeelne viktoriinikeskkond, mis võimaldab vene koolidelgi kodumaa loodust paremini tundma õppida.

Metsaviktoriin on avatud 8. aprillist 8. maini. Registreerida saab SIIN, vene koolide õpetajatele on õpilaste võistlusele kirjapanekuks loodud eraldi veebileht.

Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: 1.–4. klass, 5.–9. klass ja 10.–12. klass. Parimatele klassidele on auhinnaks välja pandud loodusõppeprogramm RMK külastuskeskustes.

Möödunud aastal võttis viktoriinist osa 911 klassi 237 koolist, tulemuse sai kirja 10 567 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles