Pistiseprotsessil taaselustus poolteist tundi linnapea kabinetis

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. jaanuaril 2018 vestlesid Pärnu linnapea kabinetis laua otsas istudes Romek Kosenkranius ja Ago Kalmer.
10. jaanuaril 2018 vestlesid Pärnu linnapea kabinetis laua otsas istudes Romek Kosenkranius ja Ago Kalmer. Foto: Urmas Luik

Möödunud aasta 10. jaanuaril kell 9 kohtusid linnapea kabinetis kaks meest. Telefonid olid nende kokkuleppel jäetud ukse taha. Mida toasolijad ei teadnud, oli see, et neid jälgis kaamera, mis salvestas nende poolteist tundi väldanud keskustelu.

Vestlejad olid Pärnu meer ­Romek Kosenkranius ja linnavoli­kogu liige Ago Kalmer, kes ühtlasi on Parem Kallas OÜ juhatuse liige ja üks osanikest. Põhjus, miks Kalmer sammud möödunud aasta hakul meeri juurde seadis, peitubki Parema Kalda ja Pärnu linna vahelises vaidluses, mis on väldanud 17 aastat, neist 15 kohtukulli ees.

Vaidlusalune 2102ruutmeetrine krunt asub Rääma 19c. Seda soovis linn 2001. aastal avalikes huvides võõrandada, kuid selle kompenseerimise hinna suhtes käib kemplus tänini. Pooled ei ole suutnud selles kokku leppida. Summad, mis vaidluse jooksul ­läbi on käinud, jäävad 6710 ja 92 427,49 euro vahele.

Paar nädalat pärast keskus­telu kabinetis kutsuti linnapea politseisse tunnistusi andma. Kaameralindile jäi see, kuidas Kalmer nõudis Kosenkraniuselt 72 000 eurot või sama summa väärtuses krunte, vastutasuks Rääma 19c kinnistu ja tema koostöö voli­kogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles