Kihnus kogunevad 4H noored, Põhjamaade kirjutajad ja agarad kudujad (1)

Laura Vadam
, reporter
Copy
Metsamaa pärimustalus toimunud esimene kudumisfestival.
Metsamaa pärimustalus toimunud esimene kudumisfestival. Foto: Silvia Paluoja

Järgmisel nädalal kohtuvad Kihnu saarel aktiivsed kudujad ja noored, sest seitsme päeva sisse mahuvad nii teist korda toimuv maailma esimene kudumisfestival, noorteühingu Eesti 4H laager kui Põhja- ja Baltimaade esimene loovkirjutamise laager.

Kolmapäeval saavad saarel kokku 30 kodu- ja välisnoort, kes harivad end kirjanike, loovkirjutamise ekspertide ja laagri põhijuhendaja taanlanna Caroline Orsumi käe all.

Laagrinädalal osalevad noored loengutes, töötubades ja aruteludes. Samuti võtavad aega iseseisvaks tööks, rakendades õpitud nippe praktikas.

„Noortele peitub laagri suurim kasutegur võimaluses ühiselt olulisi kirjutamisega seotud teemasid arutada ja koguda vajalikku julgust, et kirjutamisele pühenduda,“ ütles Põhjamaade ministrite nõukogu Eesti esinduse kultuurinõunik Eha Vain. „Unikaalsust lisab tõsiasi, et osalejatele annavad tagasisidet nii Põhjamaade kui Eesti oma ala asjatundjad. Kes teab, ehk peitub just ühes neist noortest järgmine armastatud kirjanik.“

Ühisprojektis osalejad tutvuvad Kihnu looduse, kultuuri ja kombestikuga. Samal ajal toimub saarel noorteühingu Eesti 4H piirkonna laager. Eesti 4H noored tegutsevad Kihnus 24.-26. aprillini. Kihnu piirkonna laagrit korraldab Kihnu 4H klubi Suarõ Nuõrõd.

Reedest pühapäevani kestab järjekordne kudumisfestival. Saarel toimuvad eri õpitoad, kus tutvutakse kihnupäraste kudumistehnikate ja -stiilidega. Tänavu on teemaks kjöndad. Nii on kavas kinda-, soki-, troi- ja mütsikudumine. Samuti õpitakse kohalike meistrite käe all valmistama mõõgavööd. Festivali lõpus esitlevad osalised oma ühistööd Metsamaa talus.

Ei puudu õhtune tantsuõhtu ega ekskursioon saarel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles