Avatud kalasadamaid saab uudistada juba sel laupäeval

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Pärnumaal ootab külastajaid teiste seas Japsi kai.
Pärnumaal ootab külastajaid teiste seas Japsi kai. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 27. aprillil toimub kolmas üle-eestiline avatud kalasadamate päev. 22 sadamat kutsuvad külla, et tutvustada kalandust ja kalasadamate igapäevaelu. Pärnumaal ootavad huvilisi Lindi, Võiste, Pärnu Fishing Village'i sadam ja Japsi kai.

Uudistajad saavad üritusel kaasa osta ja maitsta värsket kala ja kalatooteid ning osa võtta meelelahutuslikust kogupereüritusest. Iga sadam pakub oma programmi.

“Eesti on kalariik ja juba meie esivanemate toidulaual oli kala hinnatud söök,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm. “Eesti elanikel on vedanud, sest meie kalurid pakuvad neile värsket kala nii Läänemerest kui ka siseveekogudest. Avatud kalasadamate päev on hea võimalus sadamates uudistada ja näha, kuidas seal elu käib, teha kaluritega juttu, osta neilt äsja püütud kala ning veeta koos pere ja sõpradega üks meeleolukas päev.”

“Kel plaan kala soetada, võiksid endaga kaasa haarata anuma, kuhu kala sisse panna,” ütles avatud kalasadamate programmide koordinaator Toomas Armulik. “Samuti tasub arvestada ilmaga ja end pigem soojalt riidesse panna.”

Sadamates on kohal kalateadlased ja -kokad ning saab osaleda käsitöö- ja õpitubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutavad paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimuvad kalaõpitoad ja õngekoolitused, saab kogeda virtuaalreaalsust ja näeb teadusteatrit.

Avatud kalasadamate päeva esindusüritus toimub Läänemaal Dirhami kalasadamas. Ürituse ametlik osa toimub kell 11, mil külalisi tervitavad korraldajate ja maaeluministeeriumi esindajad. Kohal on kalakokad Koržetsid ja esineb ansambel Winny Puhh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles