Suvetegevuse messil näeb lahkamist ja kuuleb pauku

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Suvist tegevust tutvustav mess pakub avastamisrõõmu eri eas inimestele.
Suvist tegevust tutvustav mess pakub avastamisrõõmu eri eas inimestele. Foto: Madis Sinivee

Pühapäeval Pärnus toimuv suveelamuste mess täidab Kaubamajaka rahvaga juba viiendat korda.

Kaubamajakasse kogunevad suveelamuste loojad: saab tutvuda suvelaagrite ja -sündmuste, treeningute ja atraktsioonidega.

“Suve veetmine maal vanaema juures muutub aina haruldasemaks, lapsed kipuvad suvel jääma vanemate tööloleku ajaks üksi ja mängivad toas arvutis,” märgib messi korraldaja Piret Hallik-Sass. Nii on aina olulisem leida lastele suveks sobivat ja meeldivat tegevust.

Mess koondab lapse suvised võimalused: puhke-, õpi-, töö- ja spordilaagrid, muuseumid ja koguperekeskused, aktiivne tegevus ja kultuurisündmused. Laval esineb näiteks Ahhaa teadusteater, mis toob lavale plahvatused, ilutulestiku, tossu ja värvusreaktsioonid. Eesti politseimuuseum on lubanud kaasa võtta lahkamiseks laiba ja biomeetriliste uuringute vahendid. “See tähendab, et messil ei saa üksnes infot, vaid reaalselt kõike ise järele proovida,” kinnitas Hallik-Sass.

Teist korda toimub messil ekskursioonijaht, mis on põnev nupukust nõudev mäng, mille auhinnad on suvesündmuste piletid ja klassiekskursioonid. Jahil saavad osaleda nii klassid kui pered ja sõpruskonnad. Enne tuleks end registreerida.

Ennast tutvustavad laagrite ja treeningute korraldajad. Samuti saab infot noortevahetuse, noortekeskuste töö ja linnaosakeskuste sündmuste kohta.

Mess on külatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles