Galerii: Pärnumaa maitsete aasta korraldajad tänasid kohalikke toidutootjaid, toidupiirkonna tiitel läheb edasi võrokestele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel laupäeval annab Pärnumaa Eesti toidupiirkonna tiitli üle Vana-Võromaale. Sel puhul kutsuti Pärnumaa toidutootjad ja koostööpartnerid tänuüritusele, et vaadata aastale tagasi, teha kokkuvõtteid ja tänada tublimaid saadikuid.

Piirkondlikul toiduaastal plaaniti võõrustada miljonit Pärnumaa maitsete saadikut. Liivi lahe kalanduskogu tegevjuhi Esta Tamme sõnade kohaselt sai eesmärk täidetud, kuna peale toidupidude külastajate ja kohaliku toidu nautijate siinsetes kohvikutes-restoranides jõudsid Pärnumaa maitsed riigipiiridest kaugemalegi. “Pakkusime Pärnumaa maitseid Valgevenes, Saksamaal ja Šotimaal ning võõrustasime muu hulgas külalisi Guatemalast. Tulevikus plaanime Pärnumaa maitseid teisteski kaugetes paikades tutvustada,” ütles Tamm.

Pärnumaa maitsete aasta eestvedajate kinnitusel on aasta igati korda läinud ja püstitatud eesmärgid täidetud. Piirkonnas said alguse traditsioonid. Kohalike kohvikute ja restoranide menüüst leiab järjest enam piirkonnas kasvatatud toorainet. Samuti loodi toidumeene konkursil põnevaid tooteid nagu tammetõrujahust küpsised, kartulivorstid ja mustasõstramaiused, mis üleöö kuulsaks said ja tegijatele tellimuste laviini tõid. Nüüdsest on kohalikud maitsed kergemini kättesaadavad kohalikule elanikulegi.

Pärnu kesklinna kohviku Cafe Grandi perenaise Riina Ranna jutu järgi said nad Pärnumaa joogipakkujate rohkusest inspiratsiooni ja koostasid kohalike jookide menüü. “Sügisesel lõikuspeol tutvustati üle 150 piirkonnas toodetud joogi, alustades mahlajookidest ja lõpetades kangemate napsudega. Enamik Pärnumaal toodetud joogivalikust on nüüdsest saadaval Pärnu vanimas kohvikus spetsiaalses joogimenüüs,” kinnitas Rand.

Maaeluministeerium valis Pärnumaa Eesti toidupiirkonnaks aastal 2018, mil piirkonnas toodetud toidule ja toidukultuurile pöörati aasta jooksul harilikust suuremat tähelepanu.

Tagasi üles