1200 koolinoort jookseb ratastoolilaste koosmängimise toetuseks

Pärnu Postimees
Copy
Ligemale 1200 põhikooliõpilast silkab homme Pärnus Ammende villa taga Rannapargis heategevuslikul teatejooksul, mis kutsub toetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolilaste mängupargi laiendamist.
Ligemale 1200 põhikooliõpilast silkab homme Pärnus Ammende villa taga Rannapargis heategevuslikul teatejooksul, mis kutsub toetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolilaste mängupargi laiendamist. Foto: Marko Mumm

Ligemale 1200 põhikooliõpilast silkab homme Pärnus Ammende villa taga Rannapargis heategevuslikul teatejooksul, mis kutsub toetama Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juures asuva ratastoolilaste mängupargi laiendamist.

Pärnu heategevuslikule jooksule on ennast kirja pannud 1176 osalejat. Jooksu avab olümpiamedalist Jüri Jaanson, soojendust juhendavad Eesti meister fitnessis Agne Kiviselg ja Klubi 26.

Kokku võtab teatejooksust osa üle 12 000 koolinoore 26 kohas kõikjal Eestis. Osavõtjad on 5.–9. klasside õpilased, kes võistlevad kaheksaliikmeliste meeskondadena.

Sel aastal paneb teatejooks õla alla ratastoolilaste koosmängimise võimaluste loomisele, mida igaüks saab toetada, helistades annetustelefonil 900 7777 (kõne hind on seitse eurot).

„Sel aastal kavandatakse Haapsalu rehabilitatsioonikeskuse mänguparki mitut uut atraktsiooni, sealhulgas ronimislinnakut ja eri kõrgustega liivakaste, mis võimaldavad liikumisvõime kaotanud lastel mängida õues koos teiste lastega,“ selgitas teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

„Suve lõpuks tahaksime jõuda Haapsalus sinnamaale, et mänguparki minnes ei peaks laps mõtlema, kas ma saan sinna ratastooliga või tulen karkudega või niisama joostes,“ lisas rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas.

Mängupark rajati aasta tagasi ja seal on praegu olemas spetsiaalne kiik, karussell ja takistusrajad. Neile, kes ratastoolis, tähendab see võimalust värskes õhus aega veeta ja samal ajal õppida ratastooliga munakiviteel sõitma, äärekive ja veerenne ületama, et tänaval end kindlamini tunda. Park on avatud nii keskuse patsientidele, linnaelanikele kui turistidele.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus on Eesti suurim liikumispuudega inimestele taastusravi teenuse osutaja. Aastas käib seal ravil ligikaudu 3500 inimest, sealhulgas liikumisvõime kaotanud lapsed. Inimesed, kellel õnnetuse või haiguse tõttu on liikumisvõime vähenenud, saavad Haapsalus taastusravi ja  õpivad oskusi, mida läheb vaja, et iga päev eluga toime tulla.

Teatejooks toimub 14. korda ja seda korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles