Rahanappus jätab mudilased tilkuva katuse alla (3)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Vändra lasteaias Rukkilill käib sadakond kasvandikku. Siseruumides on küll uuendusi tehtud, kuid fassaad ja katus on lasteaia direktori Jaana Novikovi sõnutsi amortiseerunud.
Vändra lasteaias Rukkilill käib sadakond kasvandikku. Siseruumides on küll uuendusi tehtud, kuid fassaad ja katus on lasteaia direktori Jaana Novikovi sõnutsi amortiseerunud. Foto: Mailiis Ollino

Vändra lasteaeda Rukkilill, mille katuselt on juba aastaid vihmavett siseruumidesse sirisenud, pidi tänavu ees ootama Euroopa Liidu rahatoega mahukas renoveerimine. Laekunud hankepakkumised lajatasid aga nagu puuga pähe, ületades plaanitud maksumuse kaks korda. Vald on sunnitud tööd edasi lükkama.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) rahastatava CO2-projekti raames peaks 1980ndatel ehitatud hoone muudetama senisest energiatõhusamaks: vahetada tuleb katus, lisada päikesepaneelid, ehitada uus ventilatsiooni-, kütte- ja elektrisüsteem.

Lasteaia renoveerimistööde maksumuseks oli kavandatud 375 000 eurot. Kõige odavam pakkumine oli aga Põhja-Pärnumaa vallavanema Jane Metsa teatel 800 000 eurot. “Siis olime dilemma ees: kas loobuda sellest projektist ja hakata oma rahaga tegema või võtta lisaks laenu,” selgitas ta. Praeguseni pole kindlat otsust tehtud, kuid Mets andis mõista, et suure tõenäosusega küsitakse projektile pikendust ja korraldatakse uus hange. Seega ei hakka ümberehitustööd tänavu kindlasti pihta.

Lapsevanemad on pettunud. “Miks on vaja renoveerida nii uhkelt, päikesepaneelidega ja puha? Miks ei võiks lasteaia niisama ära soojustada ja ilusaks teha? Iga aasta lubatakse, et tehakse, aga siiani pole tehtud,” kirjutas üks Vändra lapsevanematest toimetusele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles