Vallikääru kallasrada ajas linna majaomanikega sõjajalale (2)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Linna esindaja teatel oleks kallasraja suhtes vaja leida kokkulepe. Ühistu selle leidmist ­vajalikuks ei pea – neil on kohtu­lahendid.
Linna esindaja teatel oleks kallasraja suhtes vaja leida kokkulepe. Ühistu selle leidmist ­vajalikuks ei pea – neil on kohtu­lahendid. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn ja vallikraavi kaldal asuva maja korteriühistu on juba umbes kümme aastat leidnud järjest põhjusi kohut käia. Tüliõunaks on saanud küll salaja ehitatud avalik tualett, küll majast mööduv kallasrada. Hiljuti kaotas linn riigikohtus jälle ühe vaidluse, seekord nime määramise asjus sadamale, mida registreerida tahetakse. Korteriühistu juhatuse liige on nüüd kindel, et linn kiusab majaomanikke kohtus vaid kallasraja sulgemise pärast. Sisuliselt nõutavat ülejäänud vaidluste abil midagi, mida kohtu kaudu ei saadud.

Vallikraavi kaldal väikesadamale määrati Talvesadama nimi 2012. aastal, tuletatuna aja- ja kultuurilooliselt tähtsast samas paikkonnas asunud sadamast, mis hõlmas kogu vallikraavi.

Korteriühistu Sadama 4 soovis ­samuti registreerida eraldi sadamat. Kinnistu ja piirnev veeala on kohandatud veesõidukite sildumiseks ja ajalooliseltki pikka aega sadamana kasutusel olnud. Tõsi, mitte eraldi seisvana. Ühistu soovis esmalt sadamale Suvesadama nime, peagi leidis aga, et paremini sobiks Väike Talvesadam.

Sellise nimega polnud raad nõus. “Linnavalitsus leidis, et need nimed tekitavad segadust, sest vallikraavis juba on Talvesadam,” selgitas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles