Mäng laseb tuletorne pidi rännata

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedda Peet teostas oma kinnismõtte alla kuu ajaga.
Hedda Peet teostas oma kinnismõtte alla kuu ajaga. Foto: Urmas Luik

Mullu raamatu „Minu tuletornid” üllitanud Hedda Peet (pildil) sai äsja valmis lauamängu „Matk mööda tuletorne”.

„Vana hea „Tsirkuse” põhimõttel, aga ei käida edasi-tagasi, vaid võitja on see, kes kiiremini tiiru läbib ehk Eestile tiiru peale teeb, näeb kõige rohkem tuletorne ja saab kõige rohkem punkte,” selgitas autor üle kolmeaastastele mõeldud mängu olemust.

Et Hedda Peedil oli mängu mõte juba ammu, ei nõudnud selle realiseerimine palju aega: autori väitel teostus teda painanud idée fixe alla kuu ajaga.

„Aimu saab meie 41 markantsemast tuletornist, sinna juurde tulepaagid,” iseloomustas Peet eesti- ja ingliskeelse tekstiga mängu.

Autor ei eeldanud, et mängijatel peaks käe pärast olema tema kogumik „Minu tuletornid”, küll pidas ta tõenäoliseks, et neil tekib paratamatult mainitud raamatu vastu huvi.

„Nüüd vist tõesti enam rohkem ei anna teha: raamatu tegin, kaardi tegin, lauamängu ka,” märkis Peet muigamisi. „Eks meie rahvaarv pane tegemistele piirid.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles