Lääneranna vald tahab muuta omavalitsuste sissetulekute süsteemi

Pärnu Postimees
Copy
Haldusreformiga kahest Läänemaa ja kahest Pärnumaa omavalitsusest moodustatud Lääneranna vald tahab muuta omavalitsuste sissetulekute süsteemi.
Haldusreformiga kahest Läänemaa ja kahest Pärnumaa omavalitsusest moodustatud Lääneranna vald tahab muuta omavalitsuste sissetulekute süsteemi. Foto: Internet

ERRi uudisteportaal vahendab, et haldusreformiga kahest Läänemaa ja kahest Pärnumaa omavalitsusest moodustatud Lääneranna vald tahab muuta omavalitsuste sissetulekute süsteemi.

Eesti keskmine asustustihedus on 30 inimest ruutkilomeetri kohta, Läänerannas vallas on see neli. Peale selle on 44 protsenti Läänerannast looduskaitseliste piirangute all, mis tähendab valla hinnangul 211 000eurost kaotust maamaksus.

Vallavolikogu leiab, et tulubaasi on vaja ulatuslikult reformida. Ettepanekute seas on näiteks tuuleenergia ressursitasuga maksustamine, aga ka see, et madalama sisemajanduse kogutoodangu (SKT) või keskmise palgaga omavalitsustes laekuks füüsiliste isikute maksustatud tulust vallale suurem osa kui rikastes omavalitsustes.

Lääneranna saab tänavu omavalitsuste tasandusfondist toetusena veidi üle 600 000 euro, kuid vald leiab oma pöördumises, et tasandusfond ei ole siiski äärmise hõreasustuse probleemide lahendamiseks küllaldane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles