Põhja-Pärnumaa laenab lasteaia ehituseks kuni 700 000 eurot

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Vändra Rukkilille lasteaias käib sadakond kasvandikku. Sees on küll uuendusi tehtud, kuid fassaad ja katus on lasteaia direktori Jaana Novikovi sõnutsi amortiseerunud.
Vändra Rukkilille lasteaias käib sadakond kasvandikku. Sees on küll uuendusi tehtud, kuid fassaad ja katus on lasteaia direktori Jaana Novikovi sõnutsi amortiseerunud. Foto: Mailiis Ollino

Vändra Rukkilille lasteaeda, mille katuselt on juba aastaid vihmavett sisse sirisenud, pidi tänavu ees ootama Euroopa Liidu toel mahukas renoveerimine. Laekunud hankepakkumised lajatasid aga nagu puuga pähe, ületades plaanitud hinna kaks korda – nii kirjutas Pärnu Postimees mai alguses. Vallavolikogu otsustas nüüd küll võtta suure laenu, kuid projekti tähtaeg lükkus järgmise aasta lõppu.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) rahastatava projektiga oli plaanis muuta 1980ndatel ehitatud hoone senisest energiatõhusamaks: vahetada katus, lisada päikesepaneelid, ehitada uus ventilatsiooni-, kütte- ja elektrisüsteem.

Lasteaia renoveerimistööde hinnaks oli kavandatud 375 000 eurot. Kõige odavam pakkumine oli aga Põhja-Pärnumaa vallavanema Jane Metsa teatel 800 000 eurot. Kuna mitmekordseks kujunenud omafinantseeringu summaga polnud vald arvestanud, seisti dilemma ees: kas jätta lasteaed uuendamata või leida lisaraha.

Sel nädalal otsustaski Põhja-Pärnumaa volikogu, et meetmest saadav projektitoetus on otstarbekas siiski ära kasutada. Rahvaesindajad otsustasid projekti omafinantseeringut suurendada ja võtta selle tasumiseks kuni 700 000 eurot laenu.

Kuna vald on sunnitud töid edasi lükkama, ei saa ümberehitustöid sel aastal tehtud. Projekti elluviimise tähtaeg, mille vallavalitsus nüüd KIKile esitab, on 31. detsember 2020.

Sel suvel lasteaiahoonet küll remonditakse, kuid siiski mitte fassaadi ja katust. Vallavalitsus eraldas raha, et teha uus piirdeaed ja vahetada välja külmaveetorustik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles