Pildid: praamijärjekord Virtsus ulatub üle kilomeetri

Meelis Kalme
, Reporter
Copy

Võidupüha ja jaanipäeva eel on tihtipeale tavalisest suurem tung Saaremaale ja Hiiumaale, mis tähendab tavapärasest pikemaid järjekordi sadamates.

Kohapeal olnud Pärnu Postimehe reporteri sõnutsi ulatus täna kella 11.30 ajal Virtsu sadamas autode järjekord ligikaudu kilomeetrini ja saba näis veel pikkust koguvat. Seetõttu peaksid üldjärjekorras praamile minna soovijad selleks aega varuma: juba keskpäeval pidid e-piletita sõitjad järjekorras ootama ligemale tund aega. 

Sõidukite e-pileteid osta ja selliselt järjekordades seismist vältida oli veel keskpäeval võimalik reisidele, mis väljuvad täna õhtul pärast kella 20. Homseks jagub vabu kohti kõikidele sõitudele.

Pühadejärgse mandrile tagasisõidu planeerimiseks on aga viimane aeg. Esmaspäevaks, 24. juuniks on enamik Kuivastu-Virtsu e-pileteid juba välja müüdud, kohti leidub veel vaid varahommikustele sõitudele.

Parvlaev Regula reisidele õnnestub osta üldjärjekorra e-pileteid. Üldjärjekorra e-pileti erinevus e-piletiga, mis on ostetud kindlale reisile, on see, et üldjärjekorra e-pilet ei ole seotud ühegi konkreetse reisiga. 

Juunist augustini reisib umbes 40 protsenti kogu Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust Rohuküla–Heltermaa ja Virtsu–Kuivastu vahel haldava OÜ TS Laevade aastasest reisijate mahust. Kõige aktiivsem suvekuu reisimiseks on juuli, mil külastatakse Eesti suursaari üle kolme korra rohkem kui talvekuudel. Üks aktiivsemaid tähtpäevi on jaanipäev.

Seetõttu on suvel mõlemal liinil graafikud tihedamad: kõiki suviseid suursündmusi on neid koostades arvesse võetud ja reise on rohkem. 1. juunist lisandusid Virtsu–Kuivastu liinile parvlaeva Regula reisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles