Audru elanikud peavad hakkama perearstil käima Pärnus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Audru perearst läheb 1. juulist pensionile ja sealsed elanikud peavad ajutiselt käima perearstil Pärnus.
Audru perearst läheb 1. juulist pensionile ja sealsed elanikud peavad ajutiselt käima perearstil Pärnus. Foto: Urmas Luik

Kuna 1. juulist läheb Audru inimesi teenindanud perearst Liili Napp pensionile ja terviseamet pole tohtrit asemele leidnud, tuleb sealsel rahval hakata perearstil käima Pärnus.

Kui perearst loobub nimistust, korraldab terviseamet avaliku konkursi uue leidmiseks. “Terviseamet korraldas dr Napi nimistule kolm konkurssi, mis kahjuks luhtusid,” teavitab Audru osavald veebilehel. “Esimesele konkursile laekus üks avaldus ja leiti uus perearst, kuid isiklikel põhjustel perearst loobus.”

Paralleelselt kasutas terviseamet sihtotsingut ajutise asendaja leidmiseks, et nimistu patsientidele oleks tagatud katkematu üldarstiabi osutamine.

Läbirääkimiste tulemusena oli nõus patsientidele ajutiselt üldarstiabi osutama dr Anu Niisuke, mis tähendab, et nimekirja kuuluvatele isikutele on tagatud 1. juulist perearstiabi.

Dr Niisuke võtab vastu perearstikeskuses Fons Perearstid, mis asub Pärnus J. V. Jannseni 5.

Terviseameti teatel ei saa ühtegi perearsti või ajutist asendajat kohustada asuma tööle kindlasse asukohta, kuid amet on korduvalt kogenud, et koostöös ühtse kogukonnaga leitakse üldarstiabis paindlikke lahendusi. Samuti on igal patsiendil on õigus valida ja vahetada avalduse alusel perearsti ning terviseamet nõustab patsiente perearsti vahetamisega seotud küsimustes.

Lähiajal kuulutatakse Audrusse perearsti leidmiseks välja uus konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles