“Kihnu koefitsient“ tõstab uute korterite hinda

Karl Hütt
, reporter
Copy
Kinnisvaraeksperdi Pärnu esindaja Janno Petersoni väitel on Valgre elamurajooni esikmaja korteritest üle poole juba müüdud.
Kinnisvaraeksperdi Pärnu esindaja Janno Petersoni väitel on Valgre elamurajooni esikmaja korteritest üle poole juba müüdud. Foto: Urmas Luik

Pärnu uusarenduste kallimate korterite ruutmeetri hind küünib üle 4000 euro, sellest hoolimata lähevad elamispinnad kaubaks juba enne valmimist.

Üks uusarendustest jääb mere äärde, tennisehalli ja Strandi hotelli vahele: rannaniidu veerel kõrgub seitsmekorruseline maja. Kinnisvaraeksperdi Pärnu maakleriteenuse juhi Janno Petersoni selgituse järgi on tegemist Valgre elamurajooni esikmajaga, kus 44 korterist on praeguseks müüdud veidi üle poole ehk 23. “Kuna esmalt on ostja leidnud just maja kõige kallimad ja suuremad korterid, on rahalise ja ruutmeetriarvestuse järgi müük veel parem, kui tükiliselt välja paistab,” rääkis Peterson

Keskmine ruutmeetrihind tuleb umbes 2600 eurot. „Kihnu koefitsiendiga“ korterid maja kõrgeimal korrusel müüdi aga ära ligemale 3000 eurot ruutmeeter. “Eks maja ainulaadne asukoht ja sealt avanevad kordumatud vaated ole põhjus, miks merepoolsete ja kõrgemate korruste korterite eest ollakse nõus rohkem maksma,” tõdes maakleriteenuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles