Pärnumaale leiab tee üha rohkem puhkajaid

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Aasia turistid suvepealinna avastamas.
Aasia turistid suvepealinna avastamas. Foto: Ants Liigus

Statistikaameti andmetel peatus juunis Pärnu ja Pärnumaa majutusettevõtetes kokku 96 075 külalist ehk 15 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Suurenes nii sise- kui välisturistide arv.

Juunis kasutas linna ja maakonna majutusettevõtete teenuseid 96 075 välisturisti, kes veetsid majutusettevõtetes kokku 127 481 ööd.

Välisturiste jäi öömajale eelmise aastaga võrreldes 11 protsenti enam ja välisturistide ööbimisi kogunes neli protsenti rohkem.

Iga teine välisturist saabus Soomest, iga kümnes Lätist ja neli protsenti välismaalastest tuli Saksamaalt. Aastaga kasvas Lätist ja Saksamaalt siia sõitnute arv vastavalt 39 ja 18 protsenti. Aasiast jõudis Pärnu maakonda 46 protsenti rohkem ja Austraaliast-Okeaaniast 77 protsenti rohkem külalisi.

83 protsenti turistidest tulid Pärnumaale puhkama, viis protsenti olid tööreisil ja ülejäänud peatusid siin muul põhjusel.

Majutusettevõtetes peatunud siseturiste registreeriti 39 213 ehk viiendiku võrra rohkem kui mullu juunis. Eesti päritolu külalised veetsid siin kokku 67 731 ööd: ööbimiste arv suurenes aastaga 29 protsenti.

Pärnu linnas ja maakonnas pakkus juunis oma teenuseid ühtekokku 276 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 5572 tuba 12 945 voodikohaga. Tubadest täideti maakonnas 52 ja linnas 66 protsenti, voodikohtade täitumus oli 45 ja 59 protsenti.

Keskmiselt maksis ööpäev Pärnumaa majutusettevõttes 36 ja linnas 40 eurot. Võrdluses mullusega on öömaja hind tõusnud maakonnas kahe ja linnas kolme euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles