Soomusrong peatub unustatud raudteejaamades

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Soomusrong nr 7 Wabadus jõuab Pärnumaale.
Soomusrong nr 7 Wabadus jõuab Pärnumaale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Muuseumrong Wabadus jõuab sel laupäeval Eidaperest Tootsi raudteejaama ja peatub seal teisipäevani, olles 10. augustist piduliku avamise järel külastajate päralt. Edasi sõidab see Pulli raudteejaama, kus peatub 14. ja 15. augustil.

Pulli raudteejaamas esinevad Tartu ülikooli akadeemiline puhkpilliorkester Popsid ja militaarne rokkansambel Mustad Kolonelid. Kolmapäeva, 14. augusti õhtul korraldab sõjaajalooklubi Front Line Eesti näidislahingu. Järgmisel päeval loovad meeleolu Sindi naisansambel Šal-lal-laa ning Indrek Kalda ja Paul Kristjan Kalda kontserdil “Kaugel, kaugel, kus on minu kodu...”. Mõlemal päeval on Pullil avatud kohvik.

Vabadussõja võidu kaks peamist sümbolit olid koolipoistest sõdurid ja soomusrongid. Eesti sõjamuuseum otsustas Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks ehitada laiarööpmelisena soomusrongi number 7 Wabadus, mis tutvustab vabadussõja ajalugu, soomusrongide tähtsust ning pakub näitust ja rongi külastajatele elamuse. Taasloodud rongi koosseisus on suurtüki-, kuulipilduja-, dessant- ja sanitaarvagun ning katteplatvormil soomusauto Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles