Vald paigaldab terviseameti hoiatuse supluskohta hooaja lõpuks

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Lääneranna vallas Koonga lähistel Pikaveres Saari tiigis ujumas käinud poistel tekkisid pärast suplust nahale mädased punnid.
Lääneranna vallas Koonga lähistel Pikaveres Saari tiigis ujumas käinud poistel tekkisid pärast suplust nahale mädased punnid. Foto: Erakogu

Juuli alguses Lääneranna vallas Pikaveres Saari tiigis supelnud kohalikel lastel tekkis pärast ujumist kehale sügelev lööve, mille laborianalüüsi järgi põhjustas tiigivees elav veelindude ja tigude parasiit. 

Ehkki parasiit ei ohusta inimese tervist, hindas terviseamet juuli alguses tiigis ujumise ebasoovitavaks, seda eriti lastel, kelle immuunsüsteem on nõrgem.

Tiia Merilind, kelle laste keha ebameeldiva lööbega kattus ja kes veeproovid kiiresti linna laborisse toimetas, on siiani mures: üle kuu on möödunud, pojad on tekkinud mädapunnidest siiani armilised, ent inimesed käivad seniajani tiigis ujumas ja lubatud hoiatussilte veekogu ääres ei ole.

“Kuna meie lastel oli nii raske reaktsioon, siis minu eesmärk on inimesi hoiatada, et rohkem tervisekahjustusi ära hoida,” selgitas toimetusega ühendust võtnud murelik ema.

Lääneranna valla lubadus teha vee lisaanalüüsid ja organiseerida tiigi äärde terviseameti soovitusega sildid pole suplushooaja lõpusirgel veel täidetud.

Valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke sõnutsi on sildid valmis ja need on plaanis paigaldada hiljemalt tuleva nädala lõpuks (23. augustiks, toim). Tiigivee lisaanalüüsid aga viibivad vallaametniku puhkuse tõttu. “Lähiajal katsume võtta veeproovid ja loodame siis saada vastuse küsimusele, millised mikroorganismid selles tiigis elavad,” lausus Kukk.

Üle kuu hiljem on tiigivees ujudes tugeva lööbe saanud lapsed endiselt armilised, ilmselt ei kao täpid kooli algusekski.

Erakogu

Terviseamet soovitab Saari tiigis mitte ujuda. Jälgida tuleks laste sattumist vette ja kaldal jalutades oleks hea kanda jalanõusid. Pärast suplust on soovitav ennast pesta puhta vee ja seebiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles