President Kersti Kaljulaid arutles Kihnu kogukonna turvalisuse üle (1)

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
President Kersti Kaljulaid külastas Kihnu päästjaid.
President Kersti Kaljulaid külastas Kihnu päästjaid. Foto: Päästeamet

Eile külastas president Kersti Kaljulaid Kihnu uut siseturvalisuse hoonet, mida selle aasta juunist kasutavad nii kutselised päästjad, politsei kui ka vabatahtlikud merepäästjad.

Presidendiga arutleti saare turvalisuse üle ja vaeti selle veel turvalisemaks muutmise viise koostöös kohaliku kogukonnaga. Kihnu on väga hea päästevõimekusega väikesaar, kus kutselises komandos töötab kuus osalise koormusega päästjat ja täiskohaga komandopealik.

Pärnumaa piirkonnajuhi Andro Oviiri sõnutsi on olemasoleva isikkoosseisuga võimalik tagada ööpäev läbi ühe- kuni kaheliikmelise päästemeeskonna valmisolek. “Kihnu päästevõimekus on praegu läbi aegade parimal tasemel. Peale hea päästevõimekuse on Kihnus kasutada nüüdisaegne päästevarustus ja selle aasta juunist uus päästemaja,” ütles Oviir.

Päästeamet toetab igati kogukonna algatusi ja kaasatust saare suurima turvalisuse saavutamiseks. “Soovime alati kaasata rohkem kohalikku kogukonda saare turvalisuse tagamisel. Peale üldise turvalisuse toetamise on päästeamet valmis kaasa aitama Kihnu saarele vabatahtliku päästekomando loomisele,” ütles Pärnumaa päästepiirkonna juht.

Kihnu saare reageerimisvõimekus tulenevalt saare elanike arvust ja aasta keskmisest väljasõiduarvust on optimaalne, kuid seda on alati võimalik parendada ja täiustada, kaasates priitahtlikke. “Kauges piirkonnas on väga oluline abi kohene kättesaadavus ning seda saab pakkuda kogukond koostöös päästjate ja omavalitsusega,” märkis Oviir.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles