Kaelase õpilased esinesid hooldekodus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelase kooli pere andis südamliku kontserdi Pärnu-Jaagupi hooldekodus, tavakohase esinemise järel kinkis muusikaõpetaja Ülle Krusemann kuulajatele Reeno joonistuse.
Kaelase kooli pere andis südamliku kontserdi Pärnu-Jaagupi hooldekodus, tavakohase esinemise järel kinkis muusikaõpetaja Ülle Krusemann kuulajatele Reeno joonistuse. Foto: Ants Liigus

Pärnu-Jaagupi hooldekodus sebisid ringi päkapikumütsides esinejad, kuni keskpäevane publik neid kuulama kogunes, mõni tuli kohale omal jalal, mõni ratastoolis või hooldaja käevangus.

“Siin on näha tuttavaid nägusid ja uusi, vaatamata sellele, et siin igal aastal jõulude eel käime, on lapsed sabinas,” rääkis Kaelase kooli muusikaõpetaja Ülle Krusemann ja kuulutas välja kontserdi esimese pala, mille käsikelladel esitasid 6. ja 7. klassi õpilased.

Kaunistatud jõulupuu teise korruse suures fuajees lõi ennastki erksamaks, kui üle ruumi kaikus avalugu.

Käsikelladega mängimise järel esitas paarkümmend hakkajat artisti laule ja luuletusi, enim tuli kujuteldavale lavale eakate kuulajate ette Reeno, jõulukontsertide staažikaim esineja.

Tänulikud kuulajad plaksutasid ja mõnegi silmist aimus, et nende mõtted olid oma päriskodus möödunud pühadeajas.

Südamliku kontserdi kaks viimast pala esitas õpetajate ansambel, kõrvu jäi kõlama Taavi Reimetsa klarnet, misjärel kinkisid esinejad hoolekodule mõisakoolide kalendri ja Reeno joonistatud ulmelise pildi retrohõngulises puitraamis.

“Ootame teid järgmisel aastal jälle, sel aastal juba süda valutas, et kus te olete,” ütles PJV Hooldusravi kohaliku osakonna ehk rahvakeeli hooldekodu juhataja Merike Lahesaare, ulatades lastele tänutäheks ühise maiustustekoti.

Kaelase koolil on kujunenud tava anda jõulude eel kontsert koduvalla Halinga neljas hoolde- ja turvakodus ja lapsed valmistuvad esinemiseks ligi kuu.

“Tänavu on viies aasta, kui esinemas käime, see on heategev ettevõtmine,” rääkis kava kokkuseadja ning teadustaja Krusemann. Lisades, et õpilased on sellise ürituse ajel hakanud mõtlema sellestki, et kõik saavad kunagi vanaks.

“Selline laste kontsert on väga suur asi hoolealustele,” kinnitas Lahesaare.

Pika nimega hooldeasutuse, Pärnu-Jaagupi Vändra hooldusravi Pärnu-Jaagupi osakonna ligemale 60 patsienti külastab pühade eel ka usin päkapikk. Aasta pärast aga tulevad laulude-luuletustega taas Kaelase kooli õpilased. Selline lubadus ja ootus jäi teisipäeva pärastlõunal esinejatele ja kuulajatele meelde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles