Koongas algas kooli suurjuubeli nädal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Koongas on kasvanud nii palju vägevaid kõrvitsaid, et külarahvas toob neid lahkelt kooli. Tugevamad õpilased viivad aiaannid hoidlasse.
Koongas on kasvanud nii palju vägevaid kõrvitsaid, et külarahvas toob neid lahkelt kooli. Tugevamad õpilased viivad aiaannid hoidlasse. Foto: Urmas Luik

Koonga kooli­maja fuajeest avaneb vaade siseõues päikselist päeva nautivatele mudilastele, sest lasteaed Naksi­trallid asub hoonega sama katuse all ja kuulub sisuliselt selle koosseisu.

Pilgu alla jääb ka maakivi, millesse on kuldsete tähtedega raiutud tõetera “Kaduma peab rahvas, kel ei ole oma kooli ... J. Martson” ja kuupäev 1. oktoober 1919. Sellest ajendatuna algabki Koonga kooli 100 aasta juubeli nädal, mis päädib lau­päeval “EV 100” logoga tunnusplaadi kinnitamisega maakivile ja tamme istutamisega, sest tänavu möödus 570 aastat Koonga (Kokenkau) esmamainimisest.

Täna teeb koolipere küla ­vahel rongkäigu, mille peas lehvib õpetaja ­Anneli Minni valmistatud lipp kooli logo – avatud raamatuga, mille keskel on tammeleht tõrudega nagu targaks saajate kasvukoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles