13aastase nooruki surmaga lõppenud juhtum jõuab kohtusse oktoobris

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu Kesklinna silla lähistel Jaansoni terviseraja ääres garaažide juures toimus 30. juulil saatuslik peksmine.
Pärnu Kesklinna silla lähistel Jaansoni terviseraja ääres garaažide juures toimus 30. juulil saatuslik peksmine. Foto: Erakogu

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles esitas juulis Pärnu kesklinnas 13aastast poissi löönud 15aastasele noormehele süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises, mille tagajärjel ohver hiljem suri. 

Kriminaalasi on kohtusse saadetud üldmenetluses ja 15aastane süüdistatav jääb kohtupidamise ajaks vahi alla. Istungi algusaeg selgub 9. oktoobril eelistungil.

“Süüdistatav on alaealine ja eelistungil tuleb arutusele ka see, millises ulatuses on kohtuasi avalik. Seetõttu saame anda lisainfot ja kommentaare pärast eelistungit,” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold.

Augusti esimestel päevadel suri haiglas poiss, keda tuttav oli 30. juuli pärastlõunal mitu korda vastu pead löönud. Vaid kuus päeva varem oli ründaja, 15aastane nooruk, vabanenud kinnisest lasteasutusest.

Ohver lahkus sündmuspaigalt küll omal jalal, kuid tõenäoliselt rusika ja põlvega vastu pead antud hoopide tagajärjel tekkis tal ajukahjustus, poiss langes koomasse ja suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas.

Politsei pidas nii kahtlustatava kui peksmist pealt vaadanud noored kinni mõni tund pärast peksmist ja kahtlusalune võeti eeluurimise ajaks vahi alla.

Peksja on politsei huviorbiidis olnud 2017. aastast ja toime pannud üle 15 õigusrikkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles