Välistudengid tutvuvad kohaliku keele ja kultuuriga

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
ERMis tutvustatakse Pärnu kolledži välisõppuritele eesti keelt ja kultuuri.
ERMis tutvustatakse Pärnu kolledži välisõppuritele eesti keelt ja kultuuri. Foto: Margus Ansu

Sel sügisel alustanud rahvusvahelise heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise magistritudengitel on võimalus osa saada Eesti Rahva Muuseumi (ERM) lühikursusest, mis tutvustab eesti keelt ja kultuuri.

Veetes Pärnus järgmised kaks aastat magistrikava järgi õppides, on kaugetest riikidest üliõpilastel väga vaja kohaliku keele oskust, arusaamist tavadest ning tavadest ja kultuurist. Õppekava programmijuhi Kai Tomasbergi sõnutsi annabki lühikursus seda kõike.

“Peale loengute ja õppekäikude pakutakse üliõpilastele võimalust midagi oma kätega teha. Nii juhtuski, et esimesel õppepäeval ERMis küpsetati karaskit,” sõnas Tomasberg.

Lühikursuse temaatika on mitmekesine. Tutvustatakse Eesti ajalugu ja inimesi, lühidalt majandust, haridussüsteemi, teadust, usutraditsioone ja kultuuri. Osalejad saavad aimu Eesti loodusest ja kohalikest tavadest , keelest ja muusikast. Peale karaskiteo tutvustavad kogenud koolitajad Eesti traditsioonilisi käsitöömaterjale ja -tehnikaid ning agaramad tudengid saavad kätt proovida.

Koolitused toimuvad integratsiooni sihtasutuse koordineeritava projekti “Eesti ühiskonna lõimumist toetavad tegevused” toel, mida rahastab Euroopa sotsiaalfond. Programmi viivad ellu ERM, Tartu Rahvusvaheline Maja ja Eesti Rahva Muuseumi sõprade selts.

Sel aastal asus TÜ Pärnu kolledži rahvusvahelisse magistriõppesse tudengeid Lätist, Kasahstanist, Gruusiast, Montenegrost, Sri Lankalt, Nigeeriast, Iraanist, Bangladeshist, Pakistanist ja Eestist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles