Räpituba ootab noori muusikahuvilisi

, Pärnu noorte vabaajakeskuse noorsootöötaja
Copy
Õppetöö käigus saavad noored teadmisi stuudiotehnika ja salvestusprogrammi kasutamise ning räppimisvõtete kohta.
Õppetöö käigus saavad noored teadmisi stuudiotehnika ja salvestusprogrammi kasutamise ning räppimisvõtete kohta. Foto: Ants Liigus

Alanud õppeaastast juhendab noor räppar AG Pärnu noorte vabaajakeskuses huvilisi Räpitoas.

Räpitoa eesmärk on anda noortele algteadmised muusika loomisest, õpetada neile eneseväljendust ja oma sõnumi edastamist loomingu kaudu.

“Selle asemel, et minna tänavale kaklema või linna vahele noorust maha tegema, teen parem loo ja panen kõik emotsioonid sinna sisse ning õpetan seda tegema teistele noortelegi,” sõnas tuntust koguv 21aastane muusik, kes tegeles muusikaga juba põhikoolis, lauldes poistekooris ja ansamblis ning mängides eri pille.

Vabaajakeskuses õpetatakse noortele lauludes viisakat eneseväljendust.

Õppetöö käigus omandavad noored kursusel põhiteadmisi stuudiotehnikast, muusikalindistamise ja -töötlemise programmidest, sõnade kirjutamisest ja avalikust esinemisest, õpitoas valminud intellektuaalne väljund salvestatakse ja seda esitatakse avalikkusele vabaajakeskuse üritusel.

Räpituppa on oodatud kõik kümne- kuni 26aastased Pärnumaa noored, kes soovivad omandada teadmisi ja praktilisi oskusi räppmuusikast.

“Oluline on noore huvi teha läbi protsess otsast lõpuni ehk idee alguspunktist esitluseni, sest pühendumine viib sihile,” julgustas AG.

Osalejatele pakub juhendaja individuaalset lähenemist ja tuge, seda nii kohapeal kui ühismeedia vahendusel, et tagada kiire infovahetus.

Kuu jooksul on õpitoas seni osalenud seitse kümne- kuni 17aastast noort. Koos õpetajaga on kirjutatud sõnu ja lindistatud esimene ühislugu, kus iga noor sai ennast omanäoliselt väljendada. Peale räpi kuuleb noorte valminud ühisloos laulvat refrääni.

22. oktoobril oodatakse Räpitoa infotundi uusi muusikahuvilisi, kohapeal saab juhendajalt infot pärida ja end registeerida.

Huvitegevuses osalemine on noortele tasuta, projekti toetab Pärnu linn.

Õppetöö käigus omandavad noored teadmisi järgmise kohta:

  • räppmuusika ja muusika,
  • stuudiotehnika,
  • lindistamise ja töötlemise programmid,
  • avalik esinemine,
  • sõnade kirjutamine,
  • räppimine,
  • laulmine.
Andmed: vabaajakeskus.ee

Kes on Räpitoa juhendaja AG?

AG, kodanikunimega Silver Orissaar, on noor räppar, kes alustas oma muusikakarjääri kolm aastat tagasi ja on lühikese ajaga pälvinud palju tähelepanu. AG kuulatumatel lugudel on YouTube’is üle poole miljoni vaatamise, artisti tuntakse tema omapäraste live’ide poolest.

AG on Pärnu noorte vabaajakeskuse vabatahtlikuna loonud noortega usaldusväärse kontakti, esinenud keskuse üritustel ja saanud noorte ülisooja vastuvõtu osaliseks.

“Silveri oskus eri vanuses noortega suhelda ja olla seejuures empaatiline ja kannatlik, on imetlusväärne. Peale suure potentsiaali ja andekuse kiirgab temast ääretu soojus, mis kindlasti aitab tal luua noortega võrdset ja toetavat suhet. Ehk on just tänu tema eeskujule ja julgustamisele tulevikus Eesti räpis uued kuumad artistid,” lausus vabaajajakeskuse noorsootöötaja Triin Mäger.

Silver Orissaar tegeles muusikaga juba põhikoolis, lauldes poistekooris ja ansamblis ning mängides eri pille.
Silver Orissaar tegeles muusikaga juba põhikoolis, lauldes poistekooris ja ansamblis ning mängides eri pille. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles