Kesklinna sillal häirisid liiklust sügavad augud

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu Kesklinna sillal oli liiklus plaaniliste kaevetööde tõttu ümber korraldatud.
Pärnu Kesklinna sillal oli liiklus plaaniliste kaevetööde tõttu ümber korraldatud. Foto: Karl Hütt

Eile õhtul puuriti Pärnu Kesklinna sillal mõlemasse otsa sügavad augud, et uurida silla katendi seisukorda. Liikluseks oli avatud vaid üks sõidusuundadest.

Puurimis- ja keevitustöid teinud REI Geotehnika OÜ töölised puurisid kolme ja poole meetri sügavused augud silla otstesse eri ajal, puurimiskohtade juures suunati liiklus ajutiste liiklusmärkide abil teisele rajale.

REI Geotehnika projektijuhi Tiit Leinsalu sõnutsi oli tööde eesmärk uurida teekatte alust seisundit, sest teadaolevalt on siiani sõiduteed parendatud freesides ja üha uusi asfaldikihte lisades. Töömehed tuvastasid kohati kuni 30 sentimeetri paksuse asfaldikihi, meetrite kaupa liiva, aga ka munakivide kihi, mis viitab sellele, et kunagi kattis eri kaldapooli ühendavat silda munakivisillutis.

Linnaliikluse minimaalseks häirimiseks puuriti auke hilisõhtul, täna hommikuks oli liikluskord taastatud.
Linnaliikluse minimaalseks häirimiseks puuriti auke hilisõhtul, täna hommikuks oli liikluskord taastatud. Foto: Karl Hütt

“Ülejõe-poolses otsas tuli 3,5 meetri pealt muld vastu, kuid kesklinnapoolsel kaldal olid selles sügavuses pinnasetäiteks veel liiv ja killustik,” selgitas uurimistöid juhatanud mees.

Tööde tegemise põhjus peitub linna plaanis ehitada Pärnu vanim sild laiemaks. Kavandatav toob kaasa uute pealesõiduteede ehituse, mille projekteerimiseks eilsed kaevetööd informatsiooni andsidki.

Tuleval nädalal uuritakse sillasambaid, ent need tööd ei sega linnaliiklust, kuna uuringuid tehakse silla alt jõe pinnal.

Täna hommikuks on Kesklinna sillal liiklus taastunud.

Pärnu Kesklinna sillal uuriti teekattealuseid kihte.
Pärnu Kesklinna sillal uuriti teekattealuseid kihte. Foto: Karl Hütt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles