Okas teeb esimese torke

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu 2017. aasta naiseks valitud Margo Orupõld on aastaid koolitanud lähisuhtevägivalla ohvritega tegelejaid ja teinud selles valdkonnas ennetustööd.
Pärnu 2017. aasta naiseks valitud Margo Orupõld on aastaid koolitanud lähisuhtevägivalla ohvritega tegelejaid ja teinud selles valdkonnas ennetustööd. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeval tähistab Pärnu naiste tugikeskus kümnendat tegevusaastat ja annab sel puhul välja auhinna Okas inimesele, kes on julgelt torganud ühiskonna valusat kohta.

Idee tunnustada inimest, kes on teinud midagi märkimisväärset lähisuhtevägivalla mõistmiseks ühiskonnas, tuli Haini Tammeoks, kes ise on ellujääja ja tugikeskuse meeskonnas kogemusnõustaja. Okas antakse torke eest, mis raputab või avab silmad, et Eestis  hakataks senisest enam teadvustama lähisuhtevägivalda. Eriliseks teeb auhinna see, et selle väljaandmisel on kaalukas sõna just ellujääjatel, keda see teema vahetult puudutab.

Kümme aastat tagasi 2. novembril alustas Pärnu naiste tugikeskus spetsiaalsete abiteenuste pakkumisega lähisuhtevägivalla ohvritele Pärnumaal, kui uksed avas emade ja laste varjupaik.

Margo Orupõld, MTÜ Pärnu naiste tugikeskuse juht, tõi esile tõsiasja, et kümne aastaga on abivajajate arv pidevalt kasvanud.

“See on hea märk, mis näitab inimeste teadlikkuse tõusu, samuti abisaamise võimaluste laienemist. Kümne aastaga, mil oleme tegutsenud, on Eesti riik teinud suuri samme lähisuhtevägivalla ja inimõiguste rikkumiste vähendamiseks,” rääkis keskuse juht.

Pärnu naiste tugikeskus pakub oma teenuseid otseselt Pärnu- ja Saaremaal, kuid see ei välista abi osutamist abivajatele kogu Eestis. Kümne aasta jooksul on tugikeskuse poole pöördunud 2521 abivajajat.

Esimene Okase-nimeline auhind antakse üle Pärnu muuseumi kohvikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles