Kesklinna ristmikule ehitatakse künnis, Tõstamaa sebra saab valgustriibu (1)

Pärnu Postimees
Copy
Viimaste aastate jooksul on Pärnu kesklinna ristmikele ehitatud mitu teekünnist. 
Viimaste aastate jooksul on Pärnu kesklinna ristmikele ehitatud mitu teekünnist. Foto: Elin Hein

Aktsiaselts TREV-2 Grupp hakkab Pärnu kesklinnas asuvat Ringi ja Nikolai tänava ristmikku ning Tõstamaa keskkooli esist ülekäigurada senisest ohutumaks muutma, tööd loodetakse lõpetada 20. detsembriks.

Ringi-Nikolai ristmikule ehitatakse tõstetud künnis ja Ringi tänavale ja Nikolai tänava koolipoolsesse otsa tehakse ülekäigurajad. Nende juures asuvad liiklusmärgid ääristatakse LED-tuledega, mis hakkavad põlema siis, kui jalakäija teed vöötrajale astub. Ülekäiguradade juurde paigaldatakse spetsiaalvalgustus, mis tekitab rajale valgustriibu.

Ehkki Ringi ja Nikolai tänava ristmik on suhteliselt hea nähtavusega ja tähistatud asfaldile maalitud suurte X-märkidega, juhtub seal igal aastal mitu liiklusõnnetust.

Ümberehitamise tõttu on vaja sulgeda ristmik ajaks, mil tänavat asfalditakse. Millal see juhtub, pole veel teada. Ümbersõit tähistatakse ajutiste liikluskorraldusvahenditega.

Tõstamaa kooli ees uuendatakse liiklusmärke ja ülekäiguraja markeeringut ning paigaldatakse erivalgustus, mis tekitab ülekäigurajale valgustriibu. Vilkuvate LED-tuledega liiklusmärke sinna ei panda.

„Üritame alustada järgmisel nädalal ja soovime töödega valmis saada 20. detsembriks,“ ütles TREV-2 Grupi projektijuht Andres Koger.

Mõlema teeületuskoha ohutumaks muutmine maksab koos käibemaksuga 56 844 eurot. Ligikaudu poole sellest annab riik, ülejäänu tasub omavalitsus.

Kevadel uuendati Pärnus Riia maantee ja Liiva tänava, Riia maantee ja Kastani tänava, Riia maantee ja Kännu tänava, Riia maantee ja Saare tänava, Jannseni ja Havi tänava, Pika ja Pühavaimu tänava ristmiku ja Mai 28 esist ülekäigurada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles