Lemmikloomaomanike elu läheb lahedamaks. Kavandatakse uusi koerteplatse ja koerte seiklusparki

Meelis Kalme
Copy
Pärnu Mai rajoonis lemmik Brandyga jalutanud Arved ütles, et koerteväljak on piirkonda väga oodatud. Plats peaks tulema mehe selja taha jäävale alale.
Pärnu Mai rajoonis lemmik Brandyga jalutanud Arved ütles, et koerteväljak on piirkonda väga oodatud. Plats peaks tulema mehe selja taha jäävale alale. Foto: Mailiis Ollino

Suvepealinna koeraomanikud on juba aastaid olnud ebamugavas olukorras: linnas ei leidu kohti, kus neljajalgsetel lemmikutel tegevust jätkuks. On vaid üks koerteplats, mis seda nimetust ­õigupoolest enam aastaid ei vääri. Oodata on aga muutusi.

Kui 2006. aastal avati Mai rajoonis linna esimene koerte jalutusplats, võis tegu olla igati toimiva rajatisega. Nüüdseks on see koht neljajalgsetele lemmikutele lausa ohtlikuks muutunud. Pisikese väljaku piirdeaed on kindlasti näinud paremaid päevi, siit-sealt turritavad traadijupid. Platsi katavad eri liiki jäätmed, mis seal viibimise ebameeldivaks muudavad. Liiati kogunevad samas eluheidikud, kel harjumus kohapeal pudeleid kummutada. Taara visatakse tihti sinnasamasse, mistõttu ala on täis kilde. Mõistlik koerapidaja ei taha oma lemmikuga sinna minna. Alternatiive aga eriti pole.

Pärnu linna koerte ja kasside eeskiri näeb ette, et avalikes kohtades peaks lemmik olema jalutusrihma otsas ja vajadusel suukorviga. Avatud rohealadelgi ­pole arukas looma vabaks lasta, sest see võib segada kaaslinlasi. Samuti häirib lahtine lemmik liiklust ja ohustab vahel iseennastki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles