Hiiesõbralike tegude tänuüritusel jagub tunnustust pärnumaalastelegi

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Mati Põdra kirjutas pasunakooride seade ansambli Metsatöll laulule “Koduhiite kaitsel” ja andis nii panuse pühapaikadega seotud heliloomingusse.
Mati Põdra kirjutas pasunakooride seade ansambli Metsatöll laulule “Koduhiite kaitsel” ja andis nii panuse pühapaikadega seotud heliloomingusse. Foto: Ants Liigus

Laupäeval tunnustab Hiite Maja SA Tartus tänusündmusel inimesi ja ettevõtteid, kes on silma paistnud hiiesõbralike tegudega. Tunnustust jagub Pärnumaalegi. 

Pärnumaalt arvati tunnustust väärivaks Lihulas elav dirigent ja muusikapedagoog Mati Põdra, kes kirjutas pasunakooride seade ansambli Metsatöll laulule “Koduhiite kaitsel”. Sellega andis Põdra panuse looduslike pühapaikadega seotud heliloomingu varasalve ja on teoga loomeinimestele heaks eeskujuks.

Tosina tunnustatava seas on ka Varbla kihelkonnas Kulli külas elav Kõrtsi talu pere, kelle talumaadel asub põline looduslik pühapaik: Nõiakivi. Kõrtsi pere on pühapaika hästi hoidnud. Loomade karjamaa on kivist eemale viidud, rajatud rändrahnu kaitsev kiviaed väravaga. Kiiduväärt on seegi, et pererahvas on Nõiakivi juurde lubanud kõiki uudistajaid.  

Üritust korraldavad 12. korda Hiite Maja SA ja taarausuliste ja maausuliste maavalla koda. Aastatega on tunnustatud 75 hiiesõbralikku tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles