Galerii: Orkaan vaibus Lihulas pühapäeva pärastlõunal

Copy

Esimese advendi ilm oli nagu tellitud ja seda nii kuusel tulesüütajatele kui Lääne maakaitseringkonna suurõppuse “Orkaan 14” lõpetajatele Lihula Mõisamäel. Lastelgi oli lõbu laialt: lumekirme oli parasjagu nii paks, et ligemale 1000 kaitseliitlase rivistuse ja Kaitseliidu ülema Riho Ühtigi ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealiku Rasmus Lippuri ning nende Läti kolleegi kõne ajal rõõmsalt kelgutades kilgata.

Orkaanist võtsid osa Saare-, Hiiu-, Lääne- ja Pärnumaa kaitseliitlased ning Kalevi jalaväepataljoni allüksus ja lõunanaabrite vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze liikmed. Maastiku- ja linnalahingud toimusid Lääneranna vallas põhiliselt Lihulas ja selle ümbruses ja kohalike muljed on värvikad.

“Poiss läks meil kalale ja sõitis mööda teed ja igast kraavist järsku pea paistis ning mingid relvad,” pajatas Lihula elanik Lumme Haljasmets. “Kuna elame suurtes majades, oli meie katlamaja väga turvatud: katusel mehel püssidega. Kui autoga sõitsid, binoklitega kogu aeg jälgisid meid. Sõda käis ümber maja, väga lõbus oli. Mul on väimees Kaitseliidus, nii oleme nende tegevusega päris kursis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles