Tiit Erm paneb kunstide maja juhi ameti maha

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu kunstide maja direktor Tiit Erm ja õppealajuhataja Evelin Mei rõõmustavad koolile omistatud aasta huvikooli tiitli üle.
Pärnu kunstide maja direktor Tiit Erm ja õppealajuhataja Evelin Mei rõõmustavad koolile omistatud aasta huvikooli tiitli üle. Foto: Urmas Luik

30 aastat kunagist kunagist Pärnu õpilasmaja, nüüdset kunstide maja juhtinud Tiit Erm lahkub 1. jaanuarist direktoriametist, kuid jätkab tööd samas huvikoolis.

Pärnu linnavalitsuse teatel esitas Erm ametist lahkumise avalduse omal soovil detsembri alguses.

Mantlipärija leidmiseni juhib kunstide maja direktori kohusetäitja. Otseselt pole linnavalitsus veel kedagi asendajaks nimetanud.

“Kindlasti korraldatakse kunstide majale direktori leidmiseks konkurss. Millal täpselt, see selgub,” selgitas linnavalitsuse pressiesindaja Anu Villmann.

“Mõtlesin, et aitab küll,” kommenteeris Erm oma lahkumist. “Olen 30 aastat seda huvikooli üles ehitanud ja see on olnud väga suur saavutus.”

Peale tööjuubeli tähistas Erm tänavu oma ümmargust sünnipäeva. “70 aasta juubelit sai tähistatud kunstide maja suure kontserdiga esimese advendi laupäeval Pärnu kontserdimajas,” rääkis Erm.

"Jään pärast direktoriametist lahkumist kunstide maja juurde edasi tegutsema. Juhin endiselt rahvamuusikaansamblit Cantelo ja aitan korraldada rahvusvahelist konkurssfestivali Kuldleheke," sõnas Erm. "Loodan väga, et uus direktor pole poliitik, vaid ikka kunsti- või muusikainimene."

Erm meenutas, et juhatas tollases õpilasmajas Cantelot, kui talle tehti ettepanek direktoriametisse asuda. “Maja ise polnud veel päris valmis ja sain selle oma tahtmise järgi kujundada,” tõdes ta.

“Ajaga on kunstide maja tohutult arenenud ja siin on lastel võimalik tegelda väga paljude huvialadega,” märkis Erm. “Samuti teeme koostööd üldhariduskoolidega ja tegeleme erivajadustega laste ja riskinoortega.”

2016. aastal tunnustas Eesti noorsootöökeskus Pärnu kunstide maja aasta huvikooli tiitliga.

Eesti noorsootöö keskuse direktor Edgar Schlümmer märkis tollal, et kunstide maja mõju ulatub palju kaugemale kui Pärnu linn või maakond. “Noorte muusika-, tantsu- ja teatrimaailmas teab Pärnu kunstide maja ilmselt igaüks. Seda mitte ainult Pärnus ja selle ümbruses, vaid üle Eesti,” lisas Schlümmer.

Pärnu kunstide maja asutamisajaks loetakse 1949. aastat, mil see kandis pioneeride maja nime. Õpilasmajaks nimetati huvikool 1989 ehk ajal, kui Erm seda juhtima asus. Kunstide maja nime on kool kandnud 2000. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles