Pärnumaalase loodusfilmi saadab taas edu, seekord Hiinas

Pärnu Postimees
Copy
Joosep Matjus pälvis "Tuule tahutud maa" eest parima operaatori auhinna looduse kategoorias. 
Joosep Matjus pälvis "Tuule tahutud maa" eest parima operaatori auhinna looduse kategoorias. Foto: Lilli Tölp

Joosep Matjuse loodusfilm "Tuulte tahutud maa" võitis Pekingis rahvusvahelisel Green Film Weeki festivalil Independent Spiriti auhinna.

Matjuse loodusfilm on maagiline retk läbi Eesti kordumatu ja vaatemängulise looduse. Linateose võttepaigad asusid Eesti eri paikades, suuresti rahvusparkides. Teiste seas filmiti Matsalu rahvuspargis, mille lähistel Lääneranna vallas filmimehe suvekodu asub.

"Mul on hea meel, et Hiinas märgatakse Eesti loodusfilmi omapära ja tõstetakse esile eestlastele omast loodustunnetust," rääkis linateose režissöör Matjus.

Green Film Week on Pekingi filmifestival, mille algatasid Hiina filmitegijad, et tõsta teadlikkust metsloomade, loodus- ja keskkonnakaitse vajalikkusest. Festivalil osalevad lühi-, mängu- ja dokumentaalfilmid.

"EV 100" filmiprogrammi käigus valminud loodusfilm "Tuulte tahutud maa" on nüüdseks linastunud veel Soomes, USAs, Rootsis, Šveitsis, Kanadas, Venemaal, Ungaris, Leedus, Lätis ja Belgias. 

"Tuulte tahtud maa" võitis parima operaatoritöö looduse võistluskategoorias 2018. aasta Matsalu loodusfilmide festivalil ja valiti maailma ühe mainekama loodusfilmifestivali Green Screen võistlusprogrammi, kus oli nomineeritud kategoorias Nordic Nature Film Award.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles