Maarjakodu juht paneb ameti maha

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Eva Grigor poseerib hoolealustega. Praegu elab Pärnu Maarjakodus alaliselt kaheksa erivajadusega inimest.
Eva Grigor poseerib hoolealustega. Praegu elab Pärnu Maarjakodus alaliselt kaheksa erivajadusega inimest. Foto: Viktoria Reiman

Intellektipuudega inimestele Pärnus erihoolekandeteenust osutav MTÜ Maarjakodu on välja kuulutanud juhataja otsingud, kuna 3,5 aastat ametis olnud Eva Grigor soovib töökohalt lahkuda.

Grigoril on enda sõnutsi jaks otsakorral, kuid kindlasti ei maksa karta, et ta enne sobiva kandidaadi leidmist ameti maha paneb.

“Lihtsalt aeg on töö üle anda,” ütles Grigor ja selgitas, et uus juhataja peaks olema rõõmsameelne, kuna sealsed elanikud peegeldavad iga emotsiooni, mis väljastpoolt tuleb.

“Selle maja juhina saab töötada eelarvamusteta, hea huumorisoone ja eluterve suhtumisega inimene. Meie kodul on väga palju sõpru ja juhataja ülesanne on sõprussuhteid hoida ja heas mõttes ära kasutada.”

Grigori jutu järgi tulevad tüüri juures seistes kasuks järjekindlus ja julgus, et kirjutada üha uutele ettevõtetele ja inimestele, kellelt abi paluda. Vastuseta jäänud kirjade pärast ei tohiks alla anda, vaid tuleks uskuda, et järgmine suur heategija leiab juba varsti tee Maarjakodusse.

“Minul on kaks motot, mis mind aitavad: kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab, ja kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem,” rääkis Grigor enda kogemustest.

Maarjakodu juhiks pürgijale tulevad kasuks erialane kõrgharidus, algteadmised raamatupidamises ja oskus kirjutada projekte. Seadusigi peab tundma ja pinget taluma. Grigori jutu põhjal jääb nende oskusteta selles ametis hätta.

“Meie kollektiiv on väike ja kõik tegemised on meeskonnatöö, aga vastutab ikka juht,” selgitas Grigor.

Maarjakodus on kaheksa 30–47aastast püsielanikku, peale nende käib majas kaks pärnakat päevasel ajal.

Maarjakodu on heategevuslik ja avalikes huvides tegutsev ühing, mille eesmärk on erivajadusega inimeste iseseisva toimetulekuvõime säilitamine ja suurendamine ning nende perekondade elukvaliteedi parandamine. Põhitegevus on erihoolekandeteenuste osutamine intellektipuudega täiskasvanutele. Maarjakodus saab tööd viis inimest, vajadusel käib lisaks puhkuseasendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles