Turu kõrval perearstil käijad peavad peagi tohtri jutule saamiseks võtma ette tee üle jõe (1)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus Suur-Sepa tänaval tegutsev perearstikeskus kolib kevadel haigla juurde Räämale. Arhiivifoto.
Pärnus Suur-Sepa tänaval tegutsev perearstikeskus kolib kevadel haigla juurde Räämale. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik

Pärnus Suur-Sepa tänaval tegutsev perearstikeskus kolib peagi teisele poole jõge ja tohtri jutule saamiseks tuleb ette võtta haigla uude tervisekeskusesse.

Praeguste plaanide kohaselt asuvad perearstid uutes ruumides tööle 10. maiks ja lepingupooled on seadnud endale eesmärgi sõlmida koostöölepe, moodustamaks ühiselt esmatasandi tervisekeskus.

Haigla juhatuse esimees Urmas Sule ütles, et täpsemat infot, millal arstid uutes ruumides patsiente vastu võtma hakkavad, jagatakse siis, kui kolimise kuupäevad on paika saadud.

Tervisekesusesse kolib 17 perearstikeskuse tohtrit.

"Esialgne projekti taotlus nägi ette 14 perearsti, aga perearstikeskuse soov oli kolida kogu kollektiiviga ja nii sai seda laiendatud," lisas Sule. 

Täna sõlmis sihtasutus Pärnu Haigla osaühinguga Pärnu Perearstid üürilepingu ja kokku lepiti edasine tegevus nii ruumide sisustamise kui ka edaspidiste teenuste osutamise asjus.

Täna sõlmis sihtasutus Pärnu Haigla osaühinguga Pärnu Perearstid üürilepingu ja kokku lepiti edasine tegevus nii ruumide sisustamise kui ka edaspidiste teenuste osutamise asjus.
Täna sõlmis sihtasutus Pärnu Haigla osaühinguga Pärnu Perearstid üürilepingu ja kokku lepiti edasine tegevus nii ruumide sisustamise kui ka edaspidiste teenuste osutamise asjus. Foto: Margit Suhhostavets

“Ristiku tervisekeskus on ehitatud Pärnu haigla kinnistule, et moodustada seal nüüdisaegne esmatasandi tervisekeskus, kus tagatakse nii esmaste esmatasandi üldarstiabiteenuste kui ka teiseste esmatasandi tervishoiuteenuste, muude tervise- ja sotsiaalteenuste osutamine,” teatas haigla pressiteate vahendusel.

Hoonesse on projekteeritud jaemüügiapteegi koht.

Sule sõnutsi loob ühine leping kindla aluse tihedamale ja süsteemsemale koostööle, mis parendab patsientide võimalusi saada kvaliteetset arstiabi ja laiemalt tervisega seotud teenuseid mugavalt ühest kohast.

Haigla juht ütles, et tulevikus võib keskusesse kolida teigi perearste. "Aga see ei juhtu lähiaastail," märkis ta.

Tervisekeskuse koguhind on 5,54 miljonit eurot, projekti toetas Euroopa regionaalarengu fond 1,92 miljoni euroga. Ehitustööde põhiosa valmis mullu suvel. Tänavu on plaanis teha ehitustööd esmatasandi tervisekeskuse hoone ja haigla peakorpuse vaheliste liikumisteede avamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles