Aasta turismiedendajaks valiti Raili Mengel

Meelis Kalme
Copy
Aasta turismiedendaja Raili Mengel (paremal) auhinda vastu võtmas.
Aasta turismiedendaja Raili Mengel (paremal) auhinda vastu võtmas. Foto: Erik Peinar

Täna alanud reisimessil Tourest tunnistati 2019. aasta turismiedendajaks viimased 12 aastat MTÜ Eesti Maaturismi juhtinud Raili Mengel. Aasta turismiobjekti auhinna laureaadiks kuulutas žürii Tallinnas Telliskivi loomelinnakus uksed avanud Fotografiska.

Eesti turismifirmade liidu presidendi Külli Karingu sõnutsi läks aasta turismiedendaja tiitel sel aastal väga õigele inimesele, sest innukas ja väsimatu Eesti Maaturismi tegevjuht Raili Mengel on panustanud regionaalsesse turismi hindamatul määral ja tema eestvõttel on Eesti põneva turismisihtkohana tuntust kogunud mitmel pool maailmas.

“Raili Mengel on tõeline maa sool, kelle ind, jõud ja professionaalsus asjade ärategemisel on sõna otseses mõttes maailmatasemel,” iseloomustas Karing.

“Raili eestvedamisel ja abiga toimivad paljud ettevõtmised nagu Eesti toidutee klaster, avatud talude päev, Tahkuranna kurgifestival, Eestit kui maaturismi sihtkohta Jaapanis tutvustav project CAITO, lugematud õppereisid ja koolitused, esitlused ja tutvustused, võrgustikud Eesti sees ja üle ilma,” loetles Karing.

Aasta turismiedendaja ise peab oluliseks, et Eesti turism on elujõuline ja seda hindvad kõrgelt nii kodu- kui välismaised külalised.

“Seda auhinda ei oleks välja antud ilma kohalike tugevate ettevõtjatega, seega on see Maaturismi ühine auhind,” ütles Mengel. “Aitäh kõigile Eesti turismiettevõtjatele pingutuse eest, et igal aastal pakkuda toredaid ja meeldejäävaid puhkuseelamusi igas Eestimaa nurgas!”

Aasta turismiobjekti tiitli pälvis tänavu maailmakuulsa fotograafiakeskuse Fotografiska Tallinna keskus.

“Fotografiska on rahvusvahelise haardega megaprojekt, kus saavad kokku kunst, disain, muusika ja hea toit ning mis on kindlasti üks Tallinna tõmbenumbreid,” kinnitas Karing. “On uhke tunne anda auhind üle prestiižsele Stockholmist pärit keskusele, mis jõudis Tallinna isegi enne New Yorki ja Londonit.”

Tourest toimub 29. korda ja kolme päeva jooksul on messile oodata 30 000 külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles