Linn aitab maaperede elutingimusi parandada

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linna osavaldade peredel on toetuse abil võimalus näiteks uuendada majapidamise joogiveevarustust.
Pärnu linna osavaldade peredel on toetuse abil võimalus näiteks uuendada majapidamise joogiveevarustust. Foto: Ants Liigus

Hajaasustuspiirkonnas elavad Paikuse, Audru ja Tõstamaa osavalla pered, kes soovivad oma majapidamise joogiveevarustust uuendada, puhastusseadmeid paigaldada, kanalisatsioonisüsteemi rajada, aasta ringi ligipääsetavat juurdepääsuteed ehitada või autonoomset elektrisüsteemi paigaldada, võivad Pärnu linnavalitsuselt toetust küsida.

Toetuse suurus majapidamise kohta on kuni 6500 eurot, millele tuleb lisada vähemalt 33 protsendi suurune oma- ja kaasfinantseering. Kui taotleja on aastatel 2015–2019 hajaasustusprogrammist juba toetust saanud, arvestatakse varasem toetussumma toetuse piirmäära sisse.

Toetuse taotlemiseks peavad füüsilisest isikust taotlejad ja kaastaotlejad selle aasta 1. jaanuarist olema katkematult sisse kirjutatud hajaasustusega maapiirkonna majapidamisse, mille elutingimusi soovitakse parandada. Taotlejal ei tohi olla ajatamata riigimaksuvõlgu, taotluse esitamise päeval peab omavalitsus olema eelmise toetuse kasutamise aruande kinnitanud. Kavandatavad tööd tuleb lõpetada 31. oktoobriks 2021.

Toetuse saamiseks vajalikud dokumendid ja tingimused leiab Pärnu linnavalitsuse kodulehelt. Abi ja nõu annavad projektijuhid: Paikuse osavallakeskuses Martin Hollas, Audrus Peeter Viik ja Tõstamaal Alo Tomson. Nende kontaktid ja vastuvõtuajad leiab samuti linna veebilehelt.

Taotluste vastuvõtt kestab 17. veebruarist 17. aprillini.

Eelmisel aastal toetati programmi käigus Pärnu linna osavaldade 60 pere elutingimuste parandamist, milleks kulus ligikaudu 190 000 eurot. Riik toetas peresid 88 220 euroga, linn lisas 101 385.

Hajaasustusprogrammi tingimuste järgi pidi omavalitsus juurde panema sama palju kui riik, kuid linnavalitsus otsustas oma elanikke toetada suurema summa eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles