Linnavalitsus palub viia autod üleujutusohu alast kaugemale

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Veetõus Pärnus.
Veetõus Pärnus. Foto: Erakogu

Riigi ilmateenistuse andmetel võib merevee tase tõusta täna kella 20ks kriitilise piirini, Pärnu linnavalitsus palub elanikel autod ohualast kaugemale viia ja jälgida ilmaprognoosi.

Kriitiline merevee tase on Pärnus 180 sentimeetrit üle maapinna, mil vesi hakkab tungima Rannaparki. Ilmateenistus prognoosib merevee tõusuks kella 20 ajal 180–200 sentimeetrit. 2005. aasta jaanuaritormi kogemus näitas, et vesi tungis üle Tammsaare puiestee 220sentimeetrise tõusu korral.

Linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare teatel jälgib linnapea Romek Kosenkranius olukorda päästeameti regionaalses staabis ja on valmis vajadusel kokku kutsuma linna kriisikomisjoni. Ranna rajooni elanikel soovitatakse viia autod ohustatud aladest kaugemale, laadida täis telefonid ja akupangad ning jälgida ilmaprognoosi.

“Palume ranna piirkonda mitte uudistama minna, et vältida enda  ohtu seadmist,” sõnas Roosaar. Linnavalitsus paigaldab ranna rajooni liikluspiirangu märgid. Eemale tuleks hoida maha langenud elektrikaablitestki ja teavitada nendest Elektrilevi numbril 1343.

Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, tuleks kuulata täistundidel raadiost või autoraadiost Vikerraadio uudiseid. Võru linna kogemus näitas, et pärast elektrikatkestust lakkas mõne aja pärast ka veega varustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles