Spordisündmused, mis koroonaviiruse leviku tõttu lükkuvad edasi või jäävad ära

Copy
Pärnu Vapruse jalgpalliklubi esindusvõistkondade tutvustamine lükati edasi.
Pärnu Vapruse jalgpalliklubi esindusvõistkondade tutvustamine lükati edasi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Koroonaviiruse kiire leviku tõttu tuleb järjest teateid edasi lükatud või ära jäetud spordiüritustest. Kogume need siia kokku ja täiendame pidevalt.

Pärnu Vapruse jalgpalliklubi otsustas esindusvõistkondade esitluse täna ära jätta.

“Tänaseid erakorralisi avaldusi ja terviseameti soovitusi arvestades lükkame meiegi edasi tänaseks planeeritud esindusvõistkondade esitlusürituse. Parem karta kui kahetseda,” lausus Pärnu Vapruse klubi tegevjuht Karl Palatu ja lisas, et mängijate ja toetajate heaolu ning tervis on neile kõige olulisemad.

Eesti jalgpalliliit otsustas, et koduse liiga mängudega jätkatakse suletud uste taga. Seega pole sel nädalavahetusel pealtvaatajatel Pärnu Vapruse, Pärnu jalgpalliklubi ja Vändra Vapruse kodumängudele asja. Noorte võistlused jäetakse ära.

Pärnu Kahe Silla klubi turundusjuhi Anni Lülli sõnul otsustas klubi juhatus täna tühistada 19. aprillil Rannametsas toimuma pidanud luitejooksu ja korraldab selle pühapäeval, 31. mail. “Kõiki teisi klubi korraldatavaid spordiüritusi otsus praegu ei puuduta ja need on plaanis teha esialgse kava kohaselt,” lisas ta.

Kuna Eesti võrkpalliliit otsustas, et 1. aprillini ei toimu Maarjamaal ühtegi vollematši, jääb ära järgmisele reedele plaanitud Eesti meistrivõistluste veerandfinaal Pärnu võrkpalliklubi ja TalTechi vahel.

Otsus puudutab nii naiste kui meeste Eesti meistrivõistlusi, nooremate vanuserühmade turniire, rahvusvahelisi võistlusi, aga ka harrastajate turniire. Samuti kutsub võrkpalliliit klubisid ja treeningugruppe järgima terviseameti soovitusi ja võimaluse korral tegema treeningutesse pausi.

“Edasised otsused langetab alaliit lisanduva informatsiooni ning valitsuse ja terviseameti juhiste järgi. Oleme valmis moratooriumi pikendama, aga loodame siiski, et olukord muutub lähinädalatel paremaks ja lubab võrkpallihooaega aprillis, kõige hiljem mais jätkata,” selgitas olukorda volleliidu peasekretär Helen Veermäe.

Teadmata ajaks on edasi lükatud sel pühapäeval ja järgmisel nädalal toimuma pidanud Paikuse korvpalliliiga play-off'id.

Pärnu spordihallis oli selleks nädalavahetuseks planeeritud rahvusvaheline korvpalliturniir Ice Cup, kuid see jääb ära. Spordihalli juhataja Mait Käbini väitel pidi osalema umbes 50 võistkonda, praegu käib aga tihe suhtlus osalistega. “Peaministri soovitust tuleb täitma hakata, meile on see pigem seadus,” lausus Käbin.

Eesti korvpalliliidu juhatus otsustas, et kõik alaliidu egiidi all toimuvad võistlused peatatakse. "Korvpalliliit suhtub tekkinud olukorda täie tõsidusega ja on otsustanud peatada mängud kõikides liigades. Jälgime olukorda ja teeme edasised otsused, lähtudes valitsuse ja terviseameti seisukohtadest," kommenteeris alaliidu president Jaak Salumets. Seega jäävad mängupausile Pärnu Sadama korvpalluridki.

Järgmisel nädalavahetusel Paikuse spordikeskuses toimuma pidanud “Happy Dancers Baltic Cup 2020” lükkub üleilmse hädaolukorra tõttu edasi. 

“Mõeldes tantsijate ja pealtvaatajate tervisele, tundub see kõige mõistlikum otsus. Laseme maailmal rahuneda, üritust ära kindlasti ei jäta, lükkame vaid veidike edasi, et saaksite veel tantse lihvida ja pooleli tantsud valmis teha,” seisab ürituse sotsiaalmeedia postituses.

Edasi lükkub 14. märtsile planeeritud Jõulumäe talveduatlon ja samale kuupäevale planeeritud tantsuvõistlus Spring Cup.

Eesti sõudekoondis, kus arvukalt kohalikke, pidanuks 15. märtsil alustama Kesk-Itaalias Sabaudias treeninglaagrit, kuid koroonaviiruse tõttu jääb see mõistagi ära.

Homne Virtsu koolis toimuma pidanud Pärnumaa võrkpalli meistrivõistluste play-off Lääneranna ja Are võistkonna vahel jääb ära. Sama saatus on tabanud laupäeval Varbla rahvamajas toimuma pidanud võrkpalliturniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles