Nukitsa konkurss selgitab parima lasteraamatu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Pärnu keskraamatukogu lasteosakond.
Pildil Pärnu keskraamatukogu lasteosakond. Foto: Henn Soodla

Taas on kätte jõudnud aeg möödunud kahe aasta parima eesti lastekirjaniku ja lasteraamatukunstniku valimiseks. Teada tahetakse just laste ja noorte arvamust ses tähtsas küsimuses.

Hääletama on oodatud kõik kuni 16aastased lapsed ja noored. „Nukitsa konkursi suure raamatunäituse koos sinna juurde kuuluva hääletuskastiga leiab raamatusõber Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnast,“ ütles lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker.

Oma lemmikut eesti kirjanike ja kunstnike hulgast saab valida kuni 20. veebruarini, Eesti lastekirjanduse keskuse kodulehel saab hääletada elektrooniliselt.

Hindamisel on aastatel 2010-2011 ilmunud 205 raamatut: 158 esmatrükki 107 eesti kirjanikult ja 104 eesti kunstniku pildid 174 raamatule. Valdav enamus viimaste aastate raamatunoosist on Pärnu keskraamatukogus olemas ja vaatamiseks välja pandud.

„Kindlasti pakub nii suur hulk omamaiste heade kirjutajate-joonistajate tehtut peale laste ja noorte huvi lastekirjandushuvilistele emadele, isadele, õpetajatele ja üldse kõigile, kel lusti lugeda,“ sõnas Peeker.

Nukitsa konkursi pidulik lõpetamine toimub 14. aprillil Tallinnas Eesti lastekirjanduse keskuses. Konkursi võitjad - laste lemmikkirjanik ja lemmikillustraator- saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju.

Peale auhinnasaajate kutsutakse lõppüritusele 70 hääletuses osalenud last, kelle nimed tänu heale loosiõnnele hääletussedelite hulgast eelnevalt välja on tõmmatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles