Lihulas algas tervisekeskuse ehitus

Pärnu Postimees
Copy
Lihula uus tervisekeskus peaks valmima tuleva aasta märtsis.
Lihula uus tervisekeskus peaks valmima tuleva aasta märtsis. Foto: Lääneranna Teataja

OÜ Silindia Ehitus ja AS ESRO alustasid sel nädalal Lihula esmatasandi tervisekeskuse ehitustöödega, mis peaksid lõppema kõige hiljem aasta pärast.

Lääneranna Teataja kirjutas, et mullu sügisel väljakuulutatud hankele saabus seitse pakkumust, millest tingimustele vastas neli. Soodsaima neist tegid ühispakkujad AS Eviko ja OÜ Eviko Inseneribüroo, aga nad kõrvaldati hankemenetlusest valeandmete esitamise pärast.

Edukaks tunnistati hinna poolest järgmine ehk Silindia Ehituse ja ESRO pakkumus hinnaga 1,16 miljonit eurot.

“Hanke tulemused mõnevõrra üllatasid meid,” ütles Lääneranna valla arendus- ja hankespetsialist Rein Kruusmaa, kelle sõnutsi ennustati, et keskuse ehitus läheb kallimaks maksma. “Arvasime, et hind käibemaksuta võib küündida miljoni euroni.”

Esmatasandi tervisekeskuse rajamiseks võtab Lääneranna vallavalitsus laenu veerandi summa katmiseks. 870 000 euroga toetab Euroopa regionaalarengu fond. Toetuse saamise eeldus on see, et tervisekeskuses hakkab tööle kolm peretohtrit.

Lääneranna vallavalitsusel on eellepingud sõlmitud Lihula perearsti Mare Lõunatiga, Koonga peretohtri Helle Vambolaga ning Varbla ja Tõstamaa perearsti Madis Veskimäega.

Plaani kohaselt hakatakse uues tervisekeskuses osutama üldarstiabi, füsioteraapiat ja koduõendusteenust, samuti toimub ämmaemanda iseseisev vastuvõtt. Veel pakutakse keskuses hambaravi ja sotsiaalnõustamist.

Tervisekeskus peaks valmima tuleva aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles