Andrus Kärpuk: Kui inimesed käituvad mõistlikult, ei ole bussiga sõita riskantne

Karl Hütt
, reporter
Copy
PÜTKi juhataja Andrus Kärpuki sõnutsi on võimalik paigaldada bussidesse dosaatorid, kuid see tekitaks uste juures tunglemise.
PÜTKi juhataja Andrus Kärpuki sõnutsi on võimalik paigaldada bussidesse dosaatorid, kuid see tekitaks uste juures tunglemise. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) juhataja Andrus Kärpuk ei poolda kohustuslikke kaitse- ega desinfitseerimisvahendeid hõlmavaid meetmeid bussides ja leiab, et inimesed peaksid ise ühissõidukis vastutustundlikult käituma. Tema arvates ei saa ju nõuda, et igal linna sõitval külamemmel oleks mask käepärast.

President Kersti Kaljulaid tegi läinud nädala neljapäeval virtuaalvisiidi Pärnumaale. Ühena teemadest, mis presidendile muret valmistab, tuli jutuks ühistranspordi kasutamise turvalisus. President lausus, et mida vähem kohustusi, seda parem, aga üldsusel on vaja senisest rohkem mõista, et kitsastes ruumides on maskist abi, ja kindlasti võiks ühistranspordis maske kanda.

Kärpuki arvates peaks maski ettepanemine ühissõidukis olema soovitav, kuid vabatahtlik, sest viiruse leviku vältimisel ei anna tulemust käskimine, vaid teadlikkus. Kärpuki väitel kestab bussisõit üldjuhul märksa ­lühemat aega kui maski kaitsevõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles