Päästjad aitasid lõksu jäänud linnupojad ema hoole alla

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Seitse jääkosklapoega olid veevooluga sattunud lõksu, kust nad omal jõul välja ei saanud.
Seitse jääkosklapoega olid veevooluga sattunud lõksu, kust nad omal jõul välja ei saanud. Foto: Erakogu

Reede õhtul kella poole seitsme ajal tuli häirekeskusele teade, et kunagise Sindi kalakasvanduse juures on jõkke suunduvasse äravoolukanalisse jäänud lõksu linnupojad.

Kohalik linnuhuviline koerajalutaja, kes Sindi vast valminud kärestiku lähedal oma neljajalgset sõpra mitu korda päevas jalutamas käib, märkas, et jääkoskel tiirutab kunagise kalakasvanduse kohal närviliselt. Samal ajal kostis äravoolutorustikust piiksumist.

Sündmuspaigale varem jõudnud mees ja naine olid selleks ajaks juba häirekeskusele hädas linnupoegadest teada andnud.

“Linnuema oli pojad arvatavasti tiiki ujuma toonud, aga seal on vee äravoolu kanal jõkke. Ilmselt siis vool vedas pojad sinna ja nad kukkusid katmata šahti, kust enam ise välja ei saanud,” rääkis pealnägija. “Üritasime küll latiga neid välja aidata, aga nad on inimpelglikud ja kummikuid meil vetteminekuks ka ei olnud.”

Päästjad seevastu olid hästi varustatud ja Pärnu päästekomando mehed said kahvaga kätte seitse kosklapoega.

“Viisime linnupojad jõkke, kus rahunenud linnuema nende juurde maandus ja suurest rõõmust kukerpalli tegi,” rääkis kohalik, kelle jutu järgi on jääkosklatel Sindis sel aastal vähemalt kaks pesa. Kui pojad veele viidud, linnupere pessa enam ei naase.

Kohalikud elanikud viisid päästjate välja aidatud linnupojad jõkke, kus linnuema nad kohe oma hoole alla võttis.
Kohalikud elanikud viisid päästjate välja aidatud linnupojad jõkke, kus linnuema nad kohe oma hoole alla võttis. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles