Pärnumaal ei lisandunud nakatunuid

Kati Saagim
Copy
Terviseamet tuletab meelde, et  eriolukorra järelgi tuleb nakkushaiguste suhtes tähelepanelik olla. 
Terviseamet tuletab meelde, et  eriolukorra järelgi tuleb nakkushaiguste suhtes tähelepanelik olla. Foto: Tairo Lutter

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 752 COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest neli ehk pool protsenti osutusid positiivseks. Pärnu maakonnas ei tuvastatud ühtegi nakatunut.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kaks positiivset testitulemust Harju ja kaks Tartu maakonda.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 41 inimest, neist viis on juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 289 patsienti, lõpetatud 300 haiguslugu.

Tervenenud on 1437 inimest. Neist 934 haigusjuhtum on lõpetatud (65 protsenti), 503 inimese puhul (35 protsenti) on positiivse proovi andmisest möödunud üle 28 päeva ja nad pole haiglaravil.

Surmajuhtumeid läinud ööpäevaga ei lisandunud, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 63 inimese elu.

Seni on Eestis tehtud ligemale 69 000 esmast testi, nendest 1770 ehk 2,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et eriolukorra järelgi tuleb nii COVID-19 kui muude nakkushaiguste suhtes tähelepanelik olla: tähtis on nii kätehügieen, sotsiaalse distantsi hoidmine kui haigena koju jäämine. Kuna peale haiguse levitamise riskib haigena tööl, koolis või mujal käija tõvest tingitud tüsistustega. Haigussümptomite ilmnemisel tuleb püsida kodus ja helistada oma perearstile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles