Linn andis jahilaskekeskuse ehitamise loa

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Ideekavandil on kujutatud Pärnumaa jahimeeste liidu rajatava laskekoolituskeskuse klubi.
Ideekavandil on kujutatud Pärnumaa jahimeeste liidu rajatava laskekoolituskeskuse klubi. Foto: Erakogu

Pärnu linnavalitsus väljastas Pärnumaa jahimeeste liidu kavandatava laskekoolituskeskuse ehitusloa, sealse klubi projekteerimine on lõpusirgel ja nüüd saab hakata ehitaja leidmiseks ette valmistama riigihankeid.

Pärnumaa jahimeeste liidu tegevjuhi Eero Nõmme sõnade kohaselt loodetakse ehitusega alustada sügisel. Tulevase lasketiiru juurde viiv tee valmis Rääma raba veerele juba mullu.

Nüüdisaegne koolituskeskus rajatakse Fortumi Pärnu koostootmisjaama taha Lauka 6 ja 8 kinnistule. Kokku saadi linnalt 50 aastaks rendile 20 hektarit maad.

Elamutest eemale jääv pealtvaatajate kohtadega avamaalasketiir peaks tulema igati ohutu, uude asukohta on kavandatud jahimeeste liidu kontori- ja olmeruumid, laskeinstruktorite toad ja õppeklass.

Laskekoolituskeskuses toimuks laskmise ja jahindusega seotud tegevus: koolitamine, harjutamine, võistlemine. Külastajate peamise sihtrühma moodustavad jahimehed, laske- ja harrastussportlased ja nende pered nii Eestist kui kogu Balti regioonist. Samuti on oodatud külalised Skandinaavia maadest, kui neil on soov võistelda või laskmisoskusi arendada. Pereliikmetel on aga samal ajal võimalus kuulata loenguid jahinduse, loodushariduse ja ulukiliha väärindamise kohta.

Keskuse klubihoone kavandas arhitektuuribüroo Siim & Kreis.

Esimene suurvõistlus plaanitakse uues keskuses korraldada 2022. aastal, kui Pärnus toimuvad Euroopa meistrivõistlused Compak Sportingu laskeharjutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles