Jätkub kohtuvaidlus suvepealinna tuleva Lidli üle

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Pärnu Lidli kaupluse eskiis. Riia maantee 106 kaubanduskeskuse rajamise mõte ei meeldi aga naabermaja elanikule.
Pärnu Lidli kaupluse eskiis. Riia maantee 106 kaubanduskeskuse rajamise mõte ei meeldi aga naabermaja elanikule. Foto: OÜ Rok Projekt

Eelmise aasta novembris kirjutas Pärnu Postimees, et ka suvepealinna kavandatava Lidli arendus on jõudnud kohtuvaidluseni naabermaja korteriomanikuga, kes on vaidlustanud kõik kauplusega seotud otsused. Kui seni pole eri kohtuastmed kaebustel alust leidnud, siis eile avaldatud riigikohtu määrusega saadeti üks vaideist esimese astme kohtule uuesti arutada.

Juba läinud aasta lõpus andis Pärnu linnavalitsus välja ehitusloa rajada Riia maantee 106 kinnistule Lidli kauplus. Riia maantee ja Papiniidu ristmikust paar maja kesklinna poole jääval kinnistul on kavas senised hooned lammutada ja ehitada nende asemele kauplus ja parkla.

Samal ajal jätkub möödunud aasta keskpaigast vaidlus selle üle, kas linnavalitsuse varasemad otsused, mille alusel ehitusluba anti, olid ikka õiguspärased. Kohtuteed alustas mullu suvel kõrvalkinnistule korteri ostnud Ats Tamme. Vastne korteriomanik asus kohe enda õigusi ja huve kaitsma, sest kuulis korteri omandamise järel, et kõrvalkrundile kavandatakse poodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles