Murakal kerkib vasikalaut kolme kuuga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Siia ­tuleb lüpsilauda pikendus, sinna vasikalaut,” ­näitab osaühingute Selja ja ­Piistaoja Katsetalu juhataja Ahti Kukk ehitustandrit Muraka ­külas.
“Siia ­tuleb lüpsilauda pikendus, sinna vasikalaut,” ­näitab osaühingute Selja ja ­Piistaoja Katsetalu juhataja Ahti Kukk ehitustandrit Muraka ­külas. Foto: Urmas Luik

Ligemale 100 elanikuga Muraka küla servas annavad OÜ Mapri Ehituse mehed tööle pihta, kolme kuuga peavad nad katuse ­alla jõudma 400kohalise vasikalauda ja pikendama lüpsifarmi 206 veisekoha võrra. Siis saab OÜ Selja ja OÜ Piistaoja Katse­talu kohapealne tegevjuht Ahti Kukk öelda, et Muraka farmi katuse all on 1400 kõrgetoodangulist piimaandjat. Mõlema osaühingu suurim osanik on tulundusühistu Vooremaa Piim, mis omakorda kuulub OÜ Eestimaa Piimafarmidele.

Paar aastat tagasi avatud vabapidamisega laudapoole pikenduse tellija on OÜ Piistaoja Katsetalu ja rajatise valmimist toetab PRIA (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet). Nii Kukk kui Vooremaa Piima juhatuse ­liige Hannes Prits põhjendasid ehitise vajadust sellega, et Piistaoja lautades ei jätku enam loomakohti.

“Analüüsinud laienemisvõimalusi, oli mõistlikum laiendada Piistaoja loomakasvatust Muraka kompleksi juures. Moodsa põllumajanduse osa on keskkonnasäästlik läga- ja kuivsõnniku­käitluski, mida ehituslikult oli lihtsam rajada sinna,” märkis Prits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles