Rannavalve aitas õhkmadratsil ohtlikult kaugele triivinud lapsed kaldale

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu keskrannas turvalisust tagavad rannavalvajad hoidsid ära võimaliku veeõnnetuse.
Pärnu keskrannas turvalisust tagavad rannavalvajad hoidsid ära võimaliku veeõnnetuse. Foto: Urmas Luik

Pärnu keskrannas tõid rannavalvurid kaldale lapsed, kes täispuhutava mänguasjaga sügavasse vette triivisid.

G4Si vetelpäästjad aitasid Pärnu rannas kaldale kaks tüdrukut, kes mängisid vees täispuhutaval mänguasjal, mis hakkas maatuulega suplusalast välja triivima.

Peale kella 13 märkasid vetelpäästjad rannas kahte umbes kuue-seitsmeaastast tüdrukut, kes mängisid vees täispuhutavas kummipaadis. Maatuule tõttu oli oht, et lapsed võivad üle poidepiiri sügavasse vette ja sealt edasi Pärnu lahele triivida. Tüdrukutega koos oli vees lapsevanem.

Ühel hetkel panidki vetelpäästjad tähele, et lapsed hakkavad veemänguasjal juba suplusala lõppu tähistavale poidepiirile liiga lähedale jõudma, kus vesi on lastel üle pea.

Rannavalvurid sõitsid oma paadiga tüdrukute juurde ja suunasid nad tagasi kalda poole, julgestades neid, kuni lapsed koos vanemaga madalasse vette jõudsid.

Pärnu rannas oli sel ajal umbes poolsada inimest ja veetemperatuur vaid 16 kraadi.

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja nentis, et juhtumeid, kus lapsed õhkmadratsil või täispuhutaval mänguasjal vees mängides sügavasse vette triivivad, tuleb ette pea igal rannahooajal.

"Tugevama tuulega toimub see kiirelt ja laps ei suuda tagasi madalasse vette liikuda. Selliste õnnetuste ennetamiseks tasub lapsevanemal olla laste juures sedasi, et vees mängiv laps jääks alati täiskasvanu ja kalda vahele. Nii saab täiskasvanu kiirelt reageerida, kui laps peaks mänguhoos sügavamasse vette triivima," selgitas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles