Arvamusfestival ootab noori kaasa mõtlema

Pärnu Postimees
Copy
Noorte- ja innovatsioonikeskus HUUB korraldab augustis Pärnu noortele mõeldud [eel]arvamusfestivali.
Noorte- ja innovatsioonikeskus HUUB korraldab augustis Pärnu noortele mõeldud [eel]arvamusfestivali. Foto: Urmas Luik

Augusti alul toimub Pärnu Vallikäärus kohalikele noortele mõeldud [eel]arvamusfestival, mida korraldab Pärnu noorte innovatsioonikeskus HUUB koostöös arvamusfestivaliga.

Ürituse eesmärk on innustada noori kaasa mõtlema kohalikel teemadel ja töötama välja lahendusi.

“Loodame festivaliga koondada kokku kohalike noorte hääled ja pärast ürituse lõppu soovime koos uusi ideid ellu viima asuda,” rääkis HUUBi juhataja ja Pärnu [eel]arvamusfestivali korraldaja Eerik Hannus. 

Pärnu noorte üks põhiprobleeme on Hannuse sõnutsi olnud suhtluse puudumine nii otsustajatega kui noortel omavahelgi. Ürituse mõte sündis Facebooki grupis “Pärnumaa noored”, millega ööpäeva jooksul liitus üle 2000 noore. Ühismeedia grupi looja Hannus hõikas välja mõtte korraldada üritus, kus eakaaslastega koos kohaliku elu üle arutada. “Alla poole päevaga oli üle 200 jaatava vastuse,” märkis Hannus.

Loodame festivaliga koondada kokku kohalike noorte hääled ja pärast ürituse lõppu soovime koos uusi ideid ellu viima asuda.

Eerik Hannus

Arvamusfestival jõuab tänavu kahe eelfestivaliga Eesti eri nurkadesse: Pärnusse ja Põlvasse.

“Meil on hea meel, et noored on võtnud korraldamise enda kätte ja leiavad, et hea arutelu abil on võimalik maailma parandada, alustades just enda ümber toimuvast. Suvepealinna noorte [eel]arvamusfestival on soojendus 14.–15. augustil toimuvale Paide arvamusfestivalile,” ütles arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist.

HUUB on noorte- ja innovatsioonikeskus, mis avatakse juuli teises pooles. Keskuse sihtrühm on 15–26aastased noored ning põhieesmärgid kogukonda luua ja pakkuda Pärnus uusi võimalusi.

Peale ideekorjest sündinud arutelude jääb 2. augustil toimuvat  [eel]arvamusfestivali õhtut lõpetama avalik kontsert üllatusesinejaga.

Ürituse aruteluideede pakkumise viimane kuupäev on 29. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles