Rannavalvurid on päästnud mitu täispuhutaval mänguasjal merele triivinud last

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu rannavalvurid on viimase nädala jooksul päästnud neli täispuhutaval mänguasjal sügavasse vette triivinud last.
Pärnu rannavalvurid on viimase nädala jooksul päästnud neli täispuhutaval mänguasjal sügavasse vette triivinud last. Foto: Urmas Luik

G4S-i rannavalvurid on viimase nädala jooksul päästnud Pärnu rannas neli last, kes täispuhutaval mänguasjal olid sügavasse vette triivinud. Mõlemal juhul oli lastega vees täiskasvanu, kes ei osanud ohtu märgata.

G4S-i Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja teatel märkasid rannavalvurd eile kella ühe paiku päeval Pärnu rannas kaht vees mänginud umbes seitsmeaastast poissi. Lapsed hakkasid kummipaadiga sarnaneval täispuhutaval mänguasjal hullates triivima sügavasse vette, mis ulatub neile üle pea.

Vetelpäästjad juhtisid esmalt lastega vees olnud isa tähelepanu ohuolukorrale. Põlvesügavuses vees olnud mees küll proovis, kuid tunnistas lõpuks, et ei jõua lastele küllalt kiiresti järele, sest tuul viis nood mänguasjal kiiresti eest ära. Ta palus rannavalvelt abi. Vetelpäästjad sõitsid lastele paadiga järele, tõid nad randa ja andsid poisid tänulikule isale üle.

Samalaadne juhtum oli Pärnu rannas 10. juunil. Kaks kuue-seitsmeaastast tüdrukut mängisid vees täispuhutavas kummipaadis. Nendega oli vees lapsevanem.

Korraga panid rannavalvurid tähele, et lapsed hakkavad veemänguasjal jõudma juba suplusala lõppu tähistava poide piirini, kus vesi on lastel üle pea. Vetelpäästjad sõitsid tüdrukute juurde ja saatsid nad turvaliselt tagasi randa.

„Need veemänguasjad on toredad, kuid järelevalveta võivad lastele saatuslikuks saada. Samuti aitab kaasa tuul, mis lapsed ootamatult sügavasse vette puhub. Hoidke oma silmad lastel, nad on rannas teie vastutusel,” tuletas G4S-i Pärnu rannavanem Kalli Lomp lastevanematele meelde.

Juhtumeid, kus lapsed õhkmadratsil või täispuhutaval mänguasjal sügavasse vette triivivad, tuleb ette pea iga rannahooaeg. Tugevama tuulega käib see ruttu ja laps ei suuda tagasi madalasse vette liikuda. Samuti võib laps täispuhutavalt mänguasjalt sügavasse vette kukkudes uppumisohtu sattuda.

Et selliseid õnnetusi ennetada, soovitavad vetelpäästjad lapsevanemal olla laste juures sedasi, et vees mängiv laps jääks alati täiskasvanu ja kalda vahele. Nii jõuab kiiresti reageerida ja lapsest haarata, kui too peaks tuule ja lainetusega mere poole

triivima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles